Mediafax.biz Exclusiv

Pieţele hoteliere din estul Europei au început să dea semne de revenire, situaţie valabilă şi pentru Bucureşti, spune vicepreşedintele Hilton pe Europa de Est

Autor: Mirabela Tiron

30.05.2011, 13:21 75

"Există semnede revenire în întreaga Europă, punctele principale fiind Londra,Paris şi Istanbul, unde rata de ocupare, cât şi nivelul preţurilorşi-au revenit foarte bine", a spus el.

Pe dealtă parte, reprezentantul Hilton consideră că este necesar caBucureştiul să fie vizat ca destinaţie de vacanţă pentru weekend,"perspectivă care ar susţine semnificativ sectorulturistic".

MartinDidier susţine că priveşte cu optimism a doua jumătate a anuluiacesta, dar, atrage atenţia că, spre deosebire de celelaltecapitale europene, care atrag foarte mulţi turişti, 80% dintraficul înregistrat în Bucureşti este de business, clienţiicorporate fiind cei care ocupă camerele hotelurilor.

Lasfârşitul acestei veri lanţul Hilton va deschide hoteluriDoubleTree by Hilton în Bucureşti, în Piaţa Unirii, şi DoubleTreela Ploieşti.

Deasemenea, în trimestrul patru al acestui an se va deschideDoubleTree by Hilton Oradea, în urma unei investiţii de 15 milioanede euro.

Anulviitor vor fi deschise două hoteluri sub brandul Hampton by Hilton,în Braşov şi Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO