Mediafax.biz Exclusiv

Primola aşteaptă afaceri cu 20% mai mari şi profit în creştere

Primola aşteaptă afaceri cu 20% mai mari şi profit în creştere

Autor: Roxana Petrescu

18.05.2011, 17:09 128

Datele transmisede companie arată că acţionarii Supreme Chocolat se aşteaptă anulacesta la afaceri de 109,6 milioane de lei (circa 27 de milioane deeuro), în creştere cu aproape 20% faţă de rezultatul raportat anultrecut în valoare de 91,95 milioane de lei (circa 22 de milioane deeuro).

Şi în ceea ce priveşte profitul net companiaşi-a bugetat rezultate mai mari în 2011. Astfel, Supreme Chocolatestimează un câştig de 2,29 milioane de lei (0,5 milioane de euro),cu 11,7% mai mare faţă de cel consemnat la finalul anului2010.

Supreme este una dintre puţinele afaceri defamilie din piaţa dulciurilor, care a mai rămas să se lupte cugiganţi internaţionali precum Kraft, Mars sau Nestle, fiindcontrolată de către fraţii Jihad şi Johnny Jabra, de originelibaneză.

Totodată, Supreme se alătură unui numărredus de companii de profil care mai au unităţi de producţie,fabrica unde se produce Primola fiind localizată pe BulevardulMetalurgiei în Bucureşti.

În Bucureşti mai au centre de producţieKandia, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, şiHeidi, companie care în ultimii ani a pariat agresiv peexporturi.

De altfel, tot exporturile au fost şi pentruSupreme Chocolat unul dintre factorii de creştere de anul trecut,când businessul derulat de companie a fost cu 10,8% mai mare decâtcel din 2009. Potrivit unor declaraţii recente din parteareprezentanţilor companiei, alături de exporturi, şi lansările denoi produse au avut un impact major în obţinerea unor rezultatepozitive în contextul în care piaţa a scăzut cu circa10-15%.

Dincolo de tabletele de ciocolată, SupremeChocolat mai produce biscuiţi, iar din octombrie anul trecut a datstartul şi la producţia de napolitane, astfel că pe poarta unităţiidin Bulevardul Metalurgiei ies circa 100 de produsediferite.

La finalul anului trecut, reprezentanţiicompaniei spuneau că aproape 80% din afaceri sunt aduse deciocolată, restul fiind reprezentate de biscuiţi.

Pentru anul acesta, compania şi-a programatun buget de investiţii de 2,9 milioane de lei (0,7 milioane deeuro), de patru ori mai mare comparativ cu anul trecut, urmând sămai angajeze 20 de oameni. Astfel, la finalul anului 2011 SupremeChocolat va avea 317 salariaţi.

În portofoliul Supreme se mai regăsesc şitabletele şi bomboanele din ciocolată Anidor şi Novatini saubiscuiţii Ulpio.

Potrivit celor mai recente estimări, piaţaciocolatei este evaluată la circa 250-300 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO