Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de ceaiuri Plafar ar putea ieşi din insolvenţă în câteva luni

Autor: Ioana David

18.09.2011, 18:24 287

Societatea Naţională Plafar este diferită de compania Plafar Retail, operatorul magazinelor sub brandul Plafar, în spatele căreia se află omul de afaceri Bonte Alain Emile. În martie 2009 compania a intrat în insolvenţă la cererea acţionarului majoritar, iar firma Assistance Insolv SPRL a fost desemnată administrator judiciar.

Într-o informare trimisă Ziarului Financiar, compania anunţă acum că a înregistrat un profit de circa 260.000 de lei (61.000 de euro) în primele şase luni ale anului, după ce în ultimii 16 ani a avut pierderi din exploatare. Anul trecut compania a avut un rulaj de 6,1 milioane de lei (1,5 milioane de euro) şi pierderi de 0,6 milioane de lei (0,14 milioane de euro), conform informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În primele şase luni compania a avut afaceri de 4 milioane de lei. Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar, spune că trecerea pe profit a fost determinată de "redimensionarea cheltuielilor cu personalul, închiderea unor sucursale neprofitabile (la Craiova, Brăila, Timişoara)", dar şi de alţi factori. Potrivit informaţiilor oferite, particularitatea planului de reorganizare de la Plafar este că vor fi plătite toate creanţele înscrise la masa credală: furnizori de materie prime, materiale, servicii, utilităţi.

"Dacă şi a patra tranşă din graficul de plăţi, exigibilă la 31 decembrie 2011, va fi plătită, vom asista la închiderea procedurii insolvenţei S.N. Plafar şi inserţia în circuitul economic", se arată în informarea transmisă de companie. Assistance Insolv SPRL, administratorul judiciar al Societăţii Naţionale Plafar, este şi administratorul judiciar al World Trade Center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO