Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de mobilier de baie Savini Due: Va fi un an foarte greu, însă mizăm pe creştere

Producătorul de mobilier de baie Savini Due: Va fi un an foarte greu, însă mizăm pe creştere

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2012, 11:05 264

"Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute anul trecut, în condiţiile în care piaţa în domeniul nostru de activitate a scăzut foarte mult. Vorbim de o scădere de 20-25% faţă de anul anterior. Sunt sigur că şi 2012 va fi un an foarte greu, însă cred că vom reuşi totuşi să creştem cu 3-5% nivelul afacerilor", a declarat pentru ZF Tran silvania Piersante Savini.

Anul trecut, afacerile companiei au fost susţinute în principal de colecţiile de mobilier noi lansate pe piaţă, dar şi de eficientizarea producţiei odată cu achiziţionarea unor noi utilaje.

Exportă peste 50% din producţie

"Începând cu acest an ar trebui să asistăm la o redeschidere din partea băncilor în ceea ce priveşte finanţarea companiilor. Astfel putem să împingem pe aceleraţie şi să lăsăm în spate anii aceştia dificili", a precizat Piersante Savini.

Referitor la evoluţia pieţei în acest an, oficialii Savini Due văd o scădere, cu precădere pentru segmentul tradiţional, adică magazinele mici care nu mai au lichidităţi.

Pe de altă parte, reţele de magazine de profil vor absorbi spaţiul lăsat liber de canalul tradiţional, care în fiecare an pierde 35-40% atât pe partea de vânzări, cât şi din cauza magazinelor închise.

Mai mult, piaţa imobiliară şi construcţiile rămân în continuare blocate, fenomen care are o influenţă majoră asupra consumului de produse pentru amenajarea casei, sunt de părere reprezentanţii companiei.

Capacitatea lunară de producţie a companiei Savini Due este de 11.000 de corpuri de mobilier de baie, iar aproximativ 65% din producţie mergeau anul trecut la export.Compania colaborează pe piaţa externă cu diverse firme din Bulgaria, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Italia. Savini Due intenţionează să crească în acest an capacitatea de producţie cu 5-10%.

Compania produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Anul trecut compania a investit în utilaje pentru creşterea producţiei şi îmbunătăţirea calităţii produselor.

Totodată, Savini Due a cumpărat anul trecut un hectar de teren în vederea extinderii fabricii din Sebeş.

Reprezentanţii companiei nu au oferit mai multe informaţii despre aceast proiect, însă au precizat că investiţia va duce la creşterea capa cităţilor de producţie şi la di versificarea gamei de produse existente.

Continuă recrutările

"În ceea ce priveşte investiţiile din acest an, prefer să nu cresc gradul de îndatorare şi să aştept un semnal din piaţă, care să ne spună dacă merită să mai investeşti în acest sector", a spus general managerul Savini Due.

Compania are în prezent 253 de angajaţi după ce anul trecut au fost recrutaţi 20 de oameni. Recrutările vor continua în semestrul doi din acest an, în principal pentru sectorul de producţie.

Anul trecut s-a schimbat acţionariatul Savini Due, în condiţiile în care omul de afaceri italian Piersante Savini a cumpărat toate acţiunile companiei, devenind astfel asociat unic.

Până la momentul achiziţiei, titlurile companiei erau împărţite între firma italiană Savini şi oamenii de afaceri Savini Alfredo şi Savini Piersante.Savini Due a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 49,4 milioane de lei (circa 11,7 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO