Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Remarul 16 Februarie investeşte 1,5 mil. euro în retehnologizare

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2012, 10:25 164

"Planul de investiţii pentru acest an prevede continuarea lucrărilor de retehnologizare aunor sectoare de activitate, modernizarea spaţiilor de producţie, achiziţionarea de echipamente şi utilaje specifice. Avem de asemenea în vedere un program de asimilare a echipamentelor de monitorizare şi măsurare pentru echipamentele pe care le montăm pe materialul rulant", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Timar, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Remarul 16 Februarie.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 118 mil. lei (28 mil. euro), în creştere cu circa 16% faţă de anul precedent. Anul trecut, producţia Remarul 16 Februarie a crescut cu 15% faţă de anul anterior.

Compania intenţionează în acest an să dezvolte colaborarea cu operatorii de transport feroviar privaţi, în special cu cei de marfă din ţară, şi să găsească noi clienţi pe piaţa externă.

Pe de altă parte, reprezentanţii Remarul spun că restrângerea bugetelor firmelor de transport feroviar de stat în ceea ce priveşte reparaţiile a impus o reorientare a activităţii companiei către alţi operatori feroviari. Anul trecut, clujenii au livrat către SNTFC CFR Călători 11 automotoare ADH 11, în valoare totală de circa 70 mil. lei (16,6 mil. euro).

Compania realizează reparaţii pentru locomotivele diesel, automotoare diesel, rampe electrice, locomotive cu abur pentru muzee şi trenuri turistice.Remarul efectuează şi reparaţii pentru vagoanele de călători şi revizii periodice ale locomotivelor diesel.

Remarul 16 Februarie este listată pe piaţa RASDAQ a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul REFE.Acţionarii principali ai companiei sunt Transferoviar Grup, cu 32,96% din acţiuni şi Monica Băiculescu, cu 32,62% din titluri.

Compania a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 101,7 milioane de lei (aproximativ 24 milioane de euro), cu un număr mediu de 562 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO