Mediafax.biz Exclusiv

Radu Enache, la a cincea tranzacţie de tip sale&lease back. A vândut hotelul Ibis din Sibiu, evaluat la 10 milioane de euro

Radu Enache, la a cincea tranzacţie de tip sale&lease back. A vândut hotelul Ibis din Sibiu, evaluat la 10 milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron

30.11.2011, 17:02 205

"Fondurile obţinute vor fi folosite pentru restructurarea serviciului datoriei şi pentru nevoi operative ale societăţii", au transmis oficialii companiei.

Anul trecut Continental Hotels a obţinut o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro şi pierderi de 4,8 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Grupul hotelier are datorii de 35 de milioane de euro, la active care se ridică la 150-160 de milioane de euro.

Continental Hotels se află la al cincilea contract de tip sale&lease back în ultimii patru ani.

Contractele imobiliare de tip sale&lease back presupun vânzarea unui imobil, pentru ca în baza unui contract de leasing pe termen lung vânzătorul să îşi păstreze dreptul de folosire a bunului în schimbul unei chirii. Hotelul Ibis din Sibiu va fi răscumpărat în 15 ani.

Pentru a face rost de bani, omul de afaceri a vândut în ultimii patru ani mai multe hoteluri prin contracte de tip sale&lease back, în valoare de circa 35 de milioane de euro.

În 2009, Enache a a semnat un contract de tip sale & lease back, cu răscumpărare în 15 ani, pentru hotelul de două stele Hello din Capitală, evaluat la 17 mil. euro. Hotelul cu 150 de camere a fost vândut către Immorent, divizia de investiţii imobiliare a grupului Erste. În urmă cu trei ani Enache a vândut hotelul Ibis din Constanţa, a cărui valoare era estimată la sub 10 milioane de euro. Şi hotelurile Continental Arad şi Ibis Parlament din Bucureşti au fost vândute prin sale&lease back pentru 18,4 mil. euro companiei Raiffeisen Leasing în 2007.

Omul de afaceri negocia încă de la începutul anului vânzarea prin sale&lease back a hotelurilor de trei stele Ibis din Sibiu şi Continental din Târgu-Mureş pentru a- şi putea susţine planurile de investiţii în dezvoltare.

Pe piaţa românească s-a mai vândut prin această metodă anul acesta un imobil de birouri amplasat în bulevardul Bucureştii Noi, deţinut de o firmă înregistrată în Cipru. Tranzacţia, în urma căreia BRD Sogelease IFN a preluat imobilul, s-a ridicat la 4,59 milioane de euro. BRD Sogelease este divizia de leasing financiar a BRD-Groupe Société Générale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO