Mediafax.biz Exclusiv

Samsung se luptă să atragă softiştii români pentru aplicaţii pe sistemul propriu de operare

Autor: Bogdan Alecu

15.11.2011, 19:25 506

Pentru a creşte cota de piaţă a telefoanelor dezvoltate pe baza unui sistem de operare propriu, care are la bază ca şi Google Android sistemul Linux, Samsung Electronics a demarat o campanie de susţinere a dezvoltatorilor de aplicaţii.

"În România avem deja zeci de aplicaţii dezvoltate şi vrem să creştem la sute şi chiar mii. Este clar că este un mediu de comunicare cu clientul. Spre exemplu firme de retail pot să dezvolte cataloage sau diverse tipuri de aplicaţii pentru clienţii lor. Aplicaţiile au fost dezvoltate pentru a fi cât mai relevante, nu pentru cantitate. Momentan există la nivel global un număr de sute de mii de aplicaţii dezvoltate pentru Bada", a declarat Sorin Manea, manager telecom division în cadrul Samsung Electronics România.

Potrivit declaraţiilor sale, Samsung doreşte să utilizeze sistemul Bada pentru a "democratiza" smartphone-ul, acesta adresându-se în primul rând celor care doresc să utilizeze telefonul pentru entertainment, dar fără a exclude mediul de business.

"Între Bada şi Android există multe asemănări şi există o platformă comună. Din ce am înţeles aplicaţiile pot fi uşor portate dinspre Android către Bada. Aptitudinile sunt perfect transferabile. Preţurile sunt stabilite în funcţie de aplicaţie, în funcţie de modelul de business şi preţul pe care îl vrea dezvoltatorul", a spus reprezentantul Smasung.

Spre deosebire de aplicaţiile din App Store al Apple pentru iOS, magazinul Samsung va oferi atât versiuni trial ale aplicaţiilor, cât şi posibilitatea de a închiria aplicaţii, pe o perioadă determinată de timp, atât pentru Bada, cât şi pentru Android.

"În clipa de faţă smartphone-urile reprezintă mai puţin de 50% din piaţa locală, dar cresc puternic. Dacă ne uităm de la lună la lună, avem creşteri importante. Telefoanele pe care nu le putem personaliza, aşa-numitele «feature- phones» vor dispărea încet de pe piaţă. În plus, şi operatorii au un interes în a promova astfel de telefoane în dorinţa de a-şi optimiza veniturile. Nu face sens să ai un smartphone fără un serviciu de date spre exemplu", a declarat Sorin Manea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO