Mediafax.biz Exclusiv

Schonn, Argo: Nu cred că economia şi comerţul pot ajunge mai jos decât sunt în prezent

Autor: Cristi Moga

06.12.2011, 13:27 117

"Nu cred că economia românească şi comerţul pot ajunge mai jos decât sunt în prezent. Guvernul a anunţat în trimestrul trei cea mai bună creştere economică din ultimii trei ani, mai bună decât în trimestrul doi, care la rândul său a fost mai bun decât trimestrul unu", a spus Shonn.

În opinia lui, piaţa îşi va reveni şi cu efortul retailerilor, care trebuie să ofere promoţii.

"Aţi văzut cum a crescut bursa din Statele Unite în prima zi de luni după vinerea reducerilor?", întreabă managerul Argo.

Shonn administreze prin intermediul fondului de investiţii un portofoliu comercial de peste 200.000 de metri pătraţi închiriabili pe piaţa locală, reprezentat din proiectele Sibiu Shopping City, Suceva Shopping City, precum şi parcurile comerciale ERA din Oradea şi Iaşi.

Durata de viaţă a fondului Argo a fost extinsă anul acesta, odată cu achiziţia proiectelor ERA, pentru încă şapte ani.

Potrivit managerului britanic, în ciuda problemelor situaţia din România arată mai bine decât în alte părţi ale Europei.

"Am fost recent la o conferinţă în Ungaria unde lumea era atât de pesimistă, încât abia aşteptam să iau maşina spre aeroport şi să mă întorc în Bucureşti.Românii reuşesc să vadă jumătatea plină a paharului", consideră şeful Argo, companie cu o capitalizare de 39 de milioane de lire sterline pe bursa londoneză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO