Mediafax.biz Exclusiv

Şeful Turabo a închis 30 de cafenele. Două companii din grup sunt în insolvenţă, dar proprietarul contestă

Şeful Turabo a închis 30 de cafenele. Două companii din grup sunt în insolvenţă, dar proprietarul contestă

Autor: Cristina Rosca

22.02.2011, 18:53 93

"Turabo a închis în 2009 şi 2010 toateunităţile care au avut probleme", a spus Niculescu. Potrivitantreprenorului, sub brandul Turabo există în prezent 14 cafenele,patru săli de evenimente şi complexul Turabo SocietyClub.

Una dintre ultimele unităţi închise estecafeneaua din zona Unirii, inaugurată în noiembrie 2009, în care aufost investiţi 150.000 de euro şi care se întindea pe o suprafaţăde 200 de metri pătraţi.

În septembrie anul trecut, când mai avea 32 decafenele, Niculescu spunea că a închis tot ce pierdea bani, şi lafiecare trei luni face o analiză, astfel încât dacă o cafeneapierde bani trei luni la rând, esteînchisă.

Societatea BRTV Grup, care operează cafeneleleTurabo şi centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom, a avutafaceri de 10,2 mil. lei (2,77 mil. euro) şi profit de circa188.000 de lei în 2008 potrivit ONRC, acestea fiind ultimele datedisponibile deoarece compania nu a depus bilanţul pe 2009.Oficialii companiei nu au răspuns soli citării ZF privind valoareaafacerilor în 2009 şi 2010.

Cereri de insolvenţă

Compania Victoria Holding, care deţine CityMall aflat în prezent în faliment, a cerut intrarea în insolvenţă acompaniei BRTV Grup în martie 2009. Curtea de apel Bucureşti asuspendat această cerere în iunie anul trecut. Pe 15 martieVictoria Holding a cerut din nou intrarea în insolvenţă a BRTVGrup, iar o decizie în acest sens urmează să se ia pe 31 martie2011, potrivit Tribunalului Bucureş ti.

"Conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti,BRTV a câştigat recursul la procesul de insolvenţă", a spusNiculescu.

Pe lângă cererea de insolvenţă a VictoriaHolding, alte două companii controlate de Niculescu - TuraboBusiness Corporation şi TCD Royal Events - se confruntă cu situaţiisimilare. Astfel, despre Turabo Business Corporation Niculescuspune: "Referitor la insolvenţa companiei menţionăm că societateanoastră a făcut recurs la decizia de intrare în insolvenţă şisuntem încrezători că vom avea câstig decauză".

Potrivit Tribunalului Bucureşti, insolvenţa afost cerută de Federaţia Filatelică Română, iar următorul termen dejudecată este pe 11 mai 2011.

Această companie este implicată şi într-un altproces de executare silită, iar în poziţia de creditor se aflăRotary Construcţii. Tribunalul Bucureşti a respins recursul Turabo,iar sentinţa de executare a devenitirevocabilă.

În ceea ce priveşte insolvenţa TCD RoyalEvents, Niculescu spune că "aceasta a fost cerută de PorscheLeasing în baza unui contract de leasing al cărui bun l-amreturnat, acesta aflându-se în posesia Porsche Leasing încă dinluna decembrie.

La recursul intentat de noi vom aduce lacunoştiinţ a instanţei că Porsche şi-a recuperatbunul".

Patronul spune că e în discuţii devânzare

Niculescu a mai declarat pentru ZF că poartădiscuţii cu un fond de investiţii pentru vânzarea a 30-35% dincompania prin care este operat lanţulTurabo.

"Ne aflăm la finalul unor negocieri de şaseluni pentru a ceda o parte din acţiuni către un fond de investiţii.Scopul este de a ne asocia cu parteneri puternici alături de caresă ne putem dezvolta în alte ţări precum Malta, Qatar sau Emirate",a spus Niculescu. El mai spune că decizia privind vânzarea va filuată la sfârşitul lunii martie, când fondul de investiţii vaînainta o ofertă finală.

În vara lui 2007, Niculescu spunea pentru ZFcă a refuzat câteva oferte ale unor fonduri de investiţ ii careşi-au exprimat interesul să-i cumpere afacerea. "Am refuzat oferteîntre 5 şi 7 mil. euro, deoarece sunt în plină dezvoltare alanţului şi poate voi vinde când va fi o reţea matură, pentru aprimi adevărata valoare, nu atât pentru businessul dezvoltat, câtpentru brand", spunea atunci proprietarul cafenelelorTurabo.

Turabo Cafe concurează pe piaţa locală cuStarbucks, Cup&Cino, Cafepedia sau CostaCoffee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO