Mediafax.biz Exclusiv

Semnale pozitive în industria hotelieră: Ibis, plus 18%

Autor: Andreea Neferu

19.10.2011, 18:50 61

Cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de hotelul Ibis din Sibiu, care a avut o creştere de 30% a gradului de ocupare.

Pe de altă parte, pe segmentul de conferinţe, Ibis România a înregistrat o creştere de 67% în perioada iulie-septembrie.

În prezent, cele patru hoteluri de trei stele Ibis din România, dintre care două în Bucureşti şi câte unul la Constanţ a şi Sibiu, operează 760 de camere: 250 de camere la Ibis Bucureşti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucureşti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanţa şi 195 de camere la Ibis Sibiu. De asemenea, cele patru unităţi dispun de 23 de săli de conferinţe şi seminarii, cu un total de 1.650 de locuri.

Cele patru hoteluri Ibis din România sunt controlate de omul de afaceri Radu Enache, care este acţionarul majoritar al unuia dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din ţară, Continental Hotels. Lanţul are în proprietate 14 hoteluri, de la care aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro şi EBITDA de 5 milioane de euro.

Anul trecut, Continental Hotels a obţinut o cifră de afaceri de 81,5 milioane de lei (19,4 mil. euro) şi a avut pierderi de 20,4 milioane de lei (4,8 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Recent, fondul de investiţii spaniol GED a preluat o participaţie de 30% din Continental Hotels de la fondul ceh PPF Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO