Mediafax.biz Exclusiv

Senatorul UDMR Attila Verestoy a finanţat redeschiderea fabricilor de vagoane ale lui Burci

Autor: Mirabela Tiron

01.09.2011, 20:03 541

Potrivit unei surse din piaţă, care a dorit să rămână anonimă, Attila Verestoy ar deţine un pachet minoritar de acţiuni de 5% la IRS.Administratorii judiciari ai fabricilor caută un investitor care să preia pachetul majoritar de acţiuni la cele trei fabrici. În condiţiile în care Verestoy a susţinut reorganizarea celor trei fabrici, el ar putea fi unul dintre investitorii interesaţi de achiziţia pachetului majoritar de acţiuni.Cristian Burci şi Anca Rusu, purtătoarea de cuvânt a IRS, nu au putut fi contactaţi.

Nici Attila Verestoy nu a putut fi contactat de ZF.

Radu Lotrean, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Meva, a declarat că nu poate oferi detalii cu privire la investitorul cu care se negociază şi nici cu privire la relaţia lui Attila Verestoy cu grupul IRS.

Cele trei fabrici producătoare de vagoane din grupul IRS, controlat de Cristian Burci, al căror plan de reorganizare a fost aprobat în urmă cu câteva luni, au reluat producţia după ce au găsit resurse financiare, o parte dintre acestea fiind asigurate de parlamentarul UDMR Attila Verestoy.

Potrivit unei surse din piaţă, care a dorit să rămână anonimă, Attila Verestoy ar deţine un pachet minoritar de acţiuni de 5% în cadrul grupului IRS.Administratorii judiciari ai fabricilor caută un investitor care să preia pachetul majoritar de acţiuni la cele trei fabrici. În condiţiile în care Attila Verestoy a susţinut reorganizarea celor trei fabrici, el ar putea fi unul dintre investitorii interesaţi de achiziţia pachetului majoritar de acţiuni.

Cristian Burci şi Anca Rusu, purtătoarea de cuvânt a grupului IRS, nu au putut fi contactaţi. Nici Attila Verestoy nu a putut fi contactat de ZF.

Radu Lotrean, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Meva, a declarat că nu poate oferi detalii cu privire la investitorul cu care se negociază şi nici cu privire la relaţia lui Attila Verestoy cu grupul IRS.

Fabricile lui Burci - Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva din Drobeta-Turnu Severin, cu afaceri totale de 230 mil. euro în 2009 - au intrat în insolvenţă la sfârşitul lui 2010. RBS Bank, ING, Citibank Europe şi Piraeus Bank au creditat cu 504 mil. lei (120 mil. euro) dezvoltarea fabricilor lui Burci, iar acum au de recuperat cele mai mari creanţe de la fabricile omului de afaceri.Cele trei fabrici au împreună aproape 300 decreditori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO