Mediafax.biz Exclusiv

Şerban, Gral Medical: Nu mă gândesc să ies din afacere, deşi primesc foarte multe oferte

Autor: Razvan Muresan

27.03.2012, 14:20 92

"M-am apucat de afaceri tocmai ca să nu-mi spună nimeni ce am de făcut, să fiu propriul meu stâpăn", precizează Şerban.

În anii trecuţi, principalii operatori din piaţa serviciilor medicale private, MedLife şi Centrul Medical Unirea, devenit Regina Maria, au renunţat la pachete importante de acţiuni cedate unor fonduri de investiţii străine.

În prezent Gral Medical deţine 27 de unităţi, care grupează clinici şi laboratoare, şapte dintre ele fiind amplasate în capitală.Spre deosebire de alte companii, care au făcut achiziţii pentru a se dezvolta, creşterea businessului creat de Robert Şerban a fost organică, fără achiziţii din piaţă.

"Trebuie să-ţi asumi anumite părţi slabe ale unei achiziţii. Cea mai mare provocare e să faci două companii să funcţioneze la fel, iar în prestarea de servicii e greu să schimbi mentalităţi", subliniază el.

Criza nu l-a ajutat să găsească locaţii mai ieftine pentru clinicile sale.Contrar aşteptărilor, preţurile nu au scăzut, pentru că tarifele se stabilesc în Bucureşti, iar mulţi preferă să aştepte decât să închirieze.

În afara Capitalei, oferta de spaţii este şi mai redusă, de aceea proprietarii de clădiri au ales să ţină preţurile la fel de sus ca în anii buni ai economiei. Provincia diferă şi la capitolul cererii din partea pacienţilor: nu doar tarifele sunt mai mici, ci şi pretenţiile şi tipul de servicii oferite.

Gral Medical a rulat afaceri de 15 milioane de euro anul trecut, în timp ce pentru 2012 şi-a bugetat o cifră de afaceri de 18,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO