Mediafax.biz Exclusiv

Socol, Siveco: În România în sectorul public sunt foarte multe lucruri de făcut, dar acum există fonduri europene pentru informatizarea administraţiei

Autor: Adrian Seceleanu

25.01.2012, 14:05 595

"Eu cred că în România în sectorul public sunt foarte multe lucruri de făcut. Nu am avut buget până acum pentru aceste lucruri, dar acum există aceste fonduri europene care vin pe informatizarea administraţiei centrale şi locale. Aceasta este o şansă mare pentru noi", a spus ea.

Irina Socol a adăugat că este greu de spus care ar fi cel mai important proiect IT pe care ar trebui să-l facă statul, dar speră că fiecare minister şi agenţie au aplicat cu proiecte de informatizare în cadrul acestui program de dezvoltare a capacităţii administrative.

"Din ce ştim noi s-au propus proiecte care ajung la 1 mld. euro la un buget de 250 mil. euro. Iar dacă administraţia noastră a reuşit să depună proiecte de 1 mld. euro, atunci înseamnă că necesităţile sunt de patru ori mai mari decât bugetul", explică Socol.

În ceea ce priveşte compania pe care o conduce, Siveco esteimplicat în implementarea a peste 20 de proiecte pentru Comisia Europeană şi furnizează servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru 5 organizaţii importante ale Uniunii Europene.

Primul contract direct cu Oficiul pentru Publicaţii al UE pentru mentenanţa şi dezvoltarea sistemelor informatice ale portalului cercetării europene - CORDIS a fost încheiat de companie în urmă cu doi ani.

Cel mai recent proiect lansat este dezvoltarea portalului pentru educaţia consumatorilor, denumit Dolceta, împreună cu mai mulţi parteneri. Potrivit Irinei Socol, contractul cadru are un buget estimat de 6 milioane de euro pe o perioadă de trei ani.

Compania este prezentă în 17 ţări şi are planuri de expansiune în alte zece.

"Sperăm ca până la finele anului să ne atingem acest obiectiv. Vrem să continuăm exportul pe partea de proiecte informatice complexe - nu sunt uşoare, dar ştim să le facem. Vrem să participăm în continuare la licitaţiile organizate de Comisia Europeană şi, bineînţeles, la licitaţiile proiectelor pe fonduri structurale care suntem siguri că vor apărea şi la noi în ţară", a mai spus Socol.

Siveco a înregistrat anul trecut afaceri de 67 mil. euro, în creştere cu 11,7% faţă de 2010, pe fondul încheierii a 224 noi contracte interne şi internaţionale şi al suplimentării numărului de salariaţi cu 50%, până la 1.200 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO