Mediafax.biz Exclusiv

Spumotim Timişoara, afaceri de 11 mil. euro în S1

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2011, 19:23 227

Spumotim deţine două fabrici despume poliuretanice, în Timişoara şi la Poiana Lacului, judeţulArgeş, fiind unul dintre principalii furnizori de bureţi pentruscaunele modelelor Duster şi Logan, fabricate în uzina Dacia dinMioveni.

"Pentru acest an nu avem în plancreşterea capacităţilor de producţie, în condiţiile în careproducem zilnic 1.400 de bureţi de scaune pentru Dacia. Totodată,livrăm bureţi companiei Johnson Controls care, la rândul ei,produce scaune pentru maşinile Ford fabricate în Ro mânia, deciputem spune că suntem furnizori şi pentru Ford România", a declaratIoan Seiman, director general Spumotim.

Compania a finalizat anul trecuto investiţie de circa 6 mil. euro în construcţia şi tehnologizareafabricii de la Poiana Lacului, judeţul Argeş, construită pe osuprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi. Terenul a fostconcesionat de Spumotim de la primăria Poiana Lacului.

Fabrica de la Poiana Lacului afost construită cu scopul de a produce bureţi de scaune pentrumodelele Duster şi Logan, fiind situată în apropierea uzinei Daciadin Mioveni.

Capacitatea zilnică de producţieeste de 900 de bureţi de scaune, aici lucând, în trei schimburi,135 de persoane. Potrivit conducerii companiei, fabrica de laPoiana Lacului lucrează la capacitate maximă, producţia fiinddemarată încă de anul trecut. Oficialii Spumotim au spus că dinanul 2013 intenţionează extinderea capacităţilor deproducţie.

Pe lângă unitatea de producţiedin Argeş, Spumotim mai are o fabrică în Timişoara unde suntproduse spume poliuretanice pentru industria auto şi articole decamping cu poliuretan sau cu fulgi din poliuretan. Spumelepoliuretanice sunt utilizate şi pentru fabricarea mobilei sauîncălţămintei, confecţii, izolaţii fonice, filtre şi garnituriautoadezivate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO