Mediafax.biz Exclusiv

Suntem mai optimişti decât anul trecut, dar această redresare a pieţei este fragilă, spune şeful Nestle România

Autor: Roxana Petrescu

02.12.2011, 12:45 101

"Comparativ cu 2009, în 2010 am înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de până la 637 milioane de lei, iar pentru 2011 ne aşteptăm, de asemenea, la o creştere semnificativă.Vom avea creştere şi în 2012, chiar mai mare decât în acest an. Acum suntem mai optimişti decât anul trecut, dar aşa cum am spus, această redresare a pieţei este fragilă", a declarat Jacques Reber, director general al Nestlé pe piaţa locală.

El ia în calcul pentru anul viitor o creştere şi mai mare faţă de cea din 2011 pentru businessul pe care îl conduce, chiar dacă şeful Nestlé România este conştient de fragilitatea revenirii economice.

"Am atins nivelul critic al crizei la începutul acestui an. Se vede o redresare a situaţiei, dar este încă fragilă. Nu poţi să ignori ce se întâmplă acum în Europa", explică Reber.

În opinia şefului Nestle,va mai dura ceva până când creşterea economică se va vedea şi în consum, care a fost afectat de tăierile de salarii, creşterile de taxe sau de concedieri.

Nestlé România a încheiat 2010 cu afaceri de 637 milioane lei, în uşoară creştere comparativ cu nivelul de 629 de milioane de lei din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO