Mediafax.biz Exclusiv

Telecom Italia vrea să preia Prime Telecom

Autor: Cristian Hostiuc

31.03.2011, 19:35 232

Conform unor surse, italienii ar fi oferitîntre 11 şi 13 milioane de euro pentru Prime Telecom, în funcţie deîndeplinirea unor criterii de performanţă.

Acţionarii companiei româneşti sunt CristianGrigore (59%), Adrian Ionescu (24%), Marius Ionescu (7%), ClaudiuAmorţoaie (7%) şi Gabriel Dulcu (1,5%), dar între ei sunt discuţiidacă să vândă sau nu acum având în vedere că în anii anteriorifirma era mai bine evaluată. Conform surselor citate, ei au avutdiscuţii şi cu Romtelecom pentru vânzare.

"Dacă era să ne luăm după zvonuri, firma ar fifost vândută de 10 ori în ultimul an şi jumătate. În momentul defaţă nu există nimic concret în ceea ce priveşte o eventualăvânzare a companiei. Suntem vizaţi de aceste discuţii pentru căsuntem cel mai mare operator telecom independent de pe piaţă.Suntem cam ultima «prăjitură» de pe piaţa locală telecom", amenţionat Marius Ionescu, unul dintre acţionari şi directorul demarketing al firmei.

Prime Telecom a avut anul trecut afaceri de8,8 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 2,1 mil.euro.

Conform unui analist de pe piaţă, "cineva carevrea să intre pe piaţă sau să atace o nouă zonă din România nu maipierde timp construind reţeaua, ci îşi rezolvă problema cumpărândinfrastructura Prime Telecom, plus o bază declienţi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO