Mediafax.biz Exclusiv

Tetik, Credit Europe Bank: Dobânda la euro o să crească, iar asta este o preocupare pentru toate băncile

Autor: Liviu Chiru

14.04.2011, 14:24 22

Potrivitşefului Credit Europe, profitul în primul trimestru a fost pesteaşteptări, în condiţiile în care formarea de credite neperformantea încetinit.

"Esteînsă prea devreme să vorbim de un trend clar de scădere aneperformantelor", spune Tetik.

Bancaare pentru anul acesta o ţintă de profit de 5,4 mil. euro (brut),în creştere cu 50% faţă de câştigul din 2010. Activele ar urma săstagneze undeva la 1,2 mld. euro. El notează că în primele treiluni ale anului vânzările de carduri de credit au fost duble faţăde perioada similară din 2010.

Obiectivul Credit Europe Bank pentru 2011 este dezvoltarea înzona de commercial banking, unde are deja experienţă.

La 37 deani, Omer Tetik este unul dintre cei mai tineri şefi de bancă peplan local. El a făcut parte din echipa de conducere a băncii încăde la intrarea turcilor pe piaţa locală, în 2000. Pe atunci, seocupa de trezorerie, din poziţia de vicepreşedinte adjunct. Din2004 a preluat poziţia de vicepreşedinte, iar din 2007 are încoordonare şi divizia de retail.În 2009 afost promovat pe postul de prim-vicepreşedinte.

"Cel mai greu este managementul timpului. Înainte eramfoarte punctual, îmi controlam agenda foarte bine. Acum este maidificil", spune Tetik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO