Mediafax.biz Exclusiv

Traderul Oscar Downstream a avut afaceri de 390 mil. euro

Traderul Oscar Downstream a avut afaceri de 390 mil. euro

Autor: Iuliana Roibu

30.06.2011, 20:09 286

Oscar Downstream are acum 220 declienţi, în special companii din domeniile transporturi, logistică,construcţii şi agricultură, cărora le livrează motorină. Vânzărilecompaniei se realizează prin staţii de incintă, en-gros sau princontracte publice. Compania participă regulat la licitaţii prinBursa Română de Mărfuri, având momentan 28 de contracte deachiziţii publice în derulare.

În acest moment, Oscar este ceamai mare companie petrolieră care nu face parte dintr-un grupinternaţional.

Concurenţa sa este formată dintraderii care acţionează în România ca filiale ale companiilor-mamă(care reprezintă o cotă destul de mică din piaţă), dar mai ales dincompaniile de trading din cadrul numelor mari din piaţă, precum OMVPetrom, Rompetrol sau Lukoil.

Oscar Downstream a fostînfiinţată în urmă cu zece ani ca un producător de băuturi, după ceAlin Niculae, proprietarul companiei, dezvoltase proiecte în maimulte domenii, în special în construcţii. Începerea afacerilor cupetrol a demarat prin colaborări cu producătorii interni de produsepetroliere şi prin vânzări en-gros. Alin Niculae, proprietarulcompaniei care a împlinit ieri zece ani, povesteşte că 2003-2004 afost o perioadă de tatonare pentru companie, în care a început săformeze echipa şi să se gândească la o strategie de poziţionare înpiaţă: "În 2005, am stabilit ce vrem să facem cu această companieşi unde vrem să o ducem, iar formula a fost cea de livrări decarburanţi companiilor de transport prin metode de negocieredirectă în cazul companiilor private şi prin bursa de mărfuri încazul companiilor de stat, dar şi livrarea unui serviciu complex dealimentare prin staţii de incintă pentru companii de transportrutier sau şantiere de construcţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO