Mediafax.biz Exclusiv

Turcii de la Superlit şi-au majorat vânzările cu 65% după tranzacţia cu grupul Romet

Autor: Andreea Neferu

05.05.2011, 18:45 311

Avansul a fost generat de creştereacapacităţii de vânzare, potrivit lui Bogdan Niţu, director generalal companiei, iar pentru anul acesta Superlit estimează afaceri celpuţin similare celor din 2010.

"După primul trimestru, am înregistratrezultate foarte bune, însă e prea devreme pentru a face nişteestimări clare.

Depindem foarte mult şi deevoluţia economică a ţării din următoarele luni. În orice caz, pânăla sfârşitul anului ne aşteptăm să înregistrăm o cifră de afacericel puţin cât cea din 2010", a afirmat Niţu.

Compania estimează că piaţalocală de tuburi din poliester armat cu fibră de sticlă şi inserţiede nisip, pe care activează, se ridica în 2009 la 20 milioane deeuro.

"În 2010 putem vorbi despre oscădere semnificativă faţă de 2009, dar încă nu avem la dispoziţietoate datele pentru a putea preciza exact la cât se ridică aceastăscădere, însă avem speranţe ca în 2011 piaţa să revină la niveluldin 2009." Superlit deţine la Buzău o fabrică de tuburi şi ţeviutilizate, printre altele, pentru sisteme de alimentare cu apă,instalaţii de irigaţii şi canalizare sau industria hidroenergetică,în care a investit 10 milioane de euro. În prezent, capacitatea deproducţie a fabricii se ridică la 200 de kilometri de ţevi şituburi pe an.

Compania va finaliza anul acestao investiţie de încă 10 milioane de euro în adăugarea unei noilinii de fabricare a conductelor prin tehnologia centrifugată, însănu au precizat cu cât va creşte capacitatea de producţie în urmaacestei investiţii, care a fost realizată în contextul în careRomânia a devenit centrul operaţional de vânzări pentru Europa alturcilor de la Superlit.

Unul dintre proiectele la carelucrează în prezent Superlit este staţia de epurare Brăila, însăcel mai mare contract al companiei, cu o valoare de 2,5 milioane deeuro, a fost cel încheiat cu Electromagnetica, pentru microhidrocentralele de la Brodina, judeţul Suceava.

În prezent, circa 30-40% dinvânzările companiei merg, în mod indirect, către proiecte finanţatede stat şi de Uniunea Europeană, restul fiind proiecte finanţatedin investiţii private.

Compania are în prezent 116angajaţi, în condiţiile în care în 2008 avea 44.

Compania Superlit a fost deţinutăpână la începutul anului trecut în proporţie de 40% de grupul Rometdin Buzău, controlat de omul de afaceri Constantin Toma.

Tranzacţia prin care turicii aupreluat integral Superlit România a fost realizată în martie anultrecut, însă suma plătită nu a fost făcută publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO