Mediafax.biz Exclusiv

Un consorţiu româno-ucrainean va moderniza un tronson din DN 73, în judeţul Argeş, cu 115,7 mil. lei

14.12.2010, 14:13 33

Asocierea va realiza proiectarea, detaliile de execuţie şilucrările necesare pentru lărgirea la patru benzi a DN 73Piteşti-Câmpulung-Braşov, în judeţul Argeş, între km 7 şi km11+100, dar şi a unui drum de legătură cu DN 73D.

Lucrările sunt finanţate de la bugetul de stat şi se vordesfăşura pe o perioadă de 38 de luni (din care 8 luni proiectareaşi 30 de luni pentru execuţie), la care se adaugă alte 60 de lunipentru perioada de garanţie.

CNADNR a lansat anunţul pentru atribuirea lucrărilor înoctombrie 2008, când estima că valoarea contractului va fi de 216,3milioane lei, fără TVA. Licitaţia a fost însă contestată de maimulte ori şi reluată recent.

Firma Genesis Internaţional, cu activităţi în domeniulconstrucţiilor de drumuri şi poduri, este din Bucureşti şi a fostachiziţionată de către Straco Grup, care are ca principaliacţionari pe Alexandru Horpos, care deţine 37,5% din acţiuni,Traian Horpos, cu 27,5%, şi Vlad Vameşu, cu 20%.

Straco este activă în principal pe piaţa românească aconstrucţiilor de drumuri şi autostrăzi, dar mai are lucrări îndomeniul producţiei de mixturi asfaltice şi beton.

Firma Dimar este din Bucureşti, a fost înfiinţată în 1994 şieste specializată în construcţia de betoane, de amenajări dedrumuri şi hidro, consultanţă şi construcţii edilitare. Firma,deţinută integral de o persoană fizică, Iulian Drăgunoiu, a fostimplicată în modernizarea unui tronson al centurii de nordBucureşti.

Firma General Trust Argeş este din Piteşti şi realizează mixturiasfaltice, lucrări de drumuri şi închiriază autovehicule şi utilajepentru deszăpezire. Şi această firmă este deţinută integral de opersoană fizică (Cătălin-Marian Spătaru).

Compania ucraineană OJSC Mostobud a fost înfiinţată în 1945 şi afost reorganizată în 1993 într-o companie de tipul Open JointStock. A fost implicată în construcţia tuturor podurilor dinUcraina, dar şi în proiecte pentru calea ferată şi autostrăzi. ÎnRomânia, Mostobud modernizează alături de alte firme un tronson dincentura de sud a Capitalei.

Firma Arcadis Eurometudes are sediul în Bucureşti şi a fostînfiinţată în 1992. A fost implicată în mai multe proiecte precumreabilitarea centrului istoric din Sibiu, AutostradaBucureşti-Constanţa, Autostrada Braşov-Borş sau studii pentruparcări în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO