Mediafax.biz Exclusiv

Un profesor de la ASE este în discuţii pentru a deveni „sfătuitorul“ economic al lui Ungureanu

Un profesor de la ASE este în discuţii pentru a deveni „sfătuitorul“ economic al lui Ungureanu

Autor: Cristian Hostiuc

29.03.2012, 20:57 1015

Guvernul nu a dorit să comenteze acest lucru. Popescu, 58 de ani, este doctor în economie, specializarea economie agrară. Anul trecut, în iulie, el a fost la o întâlnire ZF Expert - www.zf.ro (VIDEO), unde a afirmat că agricultura este o ramură consumatoare de resurse faţă de industrie care produce progres tehnic, de aceea acest sector nu poate reprezenta singurul motor al creşterii economice.

"Agricultura reprezintă 6% din PIB-ul României, este foarte mult, acest lucru arată fragilitatea economiei. În economiile europene sectorul agricol reprezintă 1-2% din PIB", a afirmat Popescu, în cadrul şedinţei deschise de redacţie ZF Expert. Agricultura reprezintă sub 1% din PIB în cazul Germaniei, sub 2% în Franţa şi 2,6% din economia olandeză, potrivit datelor FMI.

În prezent, Popescu ocupă poziţia de profesor universitar doctor la ASE, Facultatea Economia Agroalimentară şi a Mediului, catedra de economie şi tehnologia producţiei agroalimentare. El este expert evaluator CNCSIS (Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior) în domeniile economie, economia de ramură; marketing; management şi administrarea afacerilor.

Este membru fondator al Forumului pentru Integrare Europeană. Între 1981 şi 1986 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Economie Agrară. Între 1986 şi 1989 a fost economist la Ministerul Agriculturii - direcţia Finanţe-Preţuri. Între 1990 şi 1991 a fost consilier în Ministerul Agriculturii, după care până în 1995 a lucrat la trei firme private. În 1983 a beneficiat de o bursă acordată de fundaţia Kelloug, la Schloss Leopoldskron - Salzburg, Austria.

Premierul Ungureanu, numit în funcţie în februarie, după demisia lui Emil Boc, este în plin proces de formare a echipei de consilieri. Săptămâna viitoare el ar putea să anunţe crearea unui board consultativ de consilieri din mediul privat care să îl ajute în stabilirea priorităţilor economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO