Mediafax.biz Exclusiv

Unirea va avea faţadă nouă până în decembrie

Unirea va avea faţadă nouă până în decembrie

Procesul de schimbare a imaginii a fost început în 2009

Autor: Cristi Moga

04.10.2011, 18:36 307

Procesul de schimbare a imaginii a fost început în 2009, când grupul Inditex a închiriat pentru Zara un spaţiu de la parterul proiectului şi a schimbat faţada în capătul dinspre Calea Călăraşilor, pentru ca ulterior să fie realizate investiţii şi în pereţii de deasupra magazinelor Bershka, New Yorker, iar în acest an H&M.

În condiţiile în care grupul Inditex a închiriat anul acesta spaţii pentru magazine Stradivarius şi Pull and Bear în zona centrală a magazinului Unirea, spaniolii, alături de familia Adamescu, proprietarii proiectului, au început de două săptămâni lucrările şi la faţada centrală.

"Am început lucrările pe 15 septembrie şi sperăm ca până la sfârşitul anului faţada să fie gata, odată cu deschiderea magazinului Stradivarius. Vom păstra aceeaşi structură a faţadei (ca în cazul Zara şi Bershka - n.red.), în culorile Inditex", a declarat pentru ZF Mihai Cioltea, expansion manager al Inditex.

În condiţiile în care sigla magazinelor Stradivarius este cheia sol, acest simbol ar urma să se regăsească şi pe viitoarea faţadă.

Proprietarii centrului comercial Unirea au obţinut de-a lungul timpului sume importante din panourile publicitare aflate în poate cel mai tranzitat loc din Bucureşti, dar în ultimii ani încasările au început să scadă, motiv pentru care s-a căutat o nouă soluţie.

Investiţia în faţadă a fost împărţită cu retailerii cărora le-au fost închiriate spaţiile de la parterul magazinului, care îşi pot promova propriile branduri pe noile faţade.

Unirea rămâne unul dintre centrele comerciale cu rezultate bune ale Capitalei, încasările din chirii depăşind 20 mil. euro anul trecut, sumă în care sunt incluse şi veniturile proiectului deţinut în Braşov.

Pe de altă parte, Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte de pe piaţa locală, compania realizând anul trecut vânzări de 58 mil. euro doar cu brandul Zara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO