Opinii

Autostrada unui eşec anunţat: Comarnic - Braşov, amânată sine die

Autostrada unui eşec anunţat: Comarnic - Braşov,...

Autor: Adrian Mihălţianu

04.05.2015, 11:10 1802

Am avertizat degeaba timp de trei ani că pierdem vremea (şi banii) tot forţându-ne să facem o autostradă pentru care nu avem şi nu vom primi bani, dar poate că, de data asta, nu voi mai scrie degeaba şi potenţialele soluţii la problema traversării Carpaţilor între Braşov şi Comarnic.

Acum mai bine de doi ani, când ne ameninţa că se mută cu cortul pe şantierul autostrăzii Braşov – Comarnic, premierul considera, fără îndoială, că semnarea contractelor pentru acest vis al său transformat între timp în Moby Dick este ca şi făcută. În acest scop, oprise cu câteva luni înainte toate procedurile legate de Sibiu – Piteşti, pentru ca datele financiare ale autostrăzii de pe Valea Prahovei să fie cât mai bune. Şi oprite le-a ţinut peste doi ani de zile. În plus, ni se spunea că nu va fi o problemă ca fondurile europene dedicate culoarului de pe Valea Oltului să fie mutate la o autostradă Sibiu – Braşov – Comarnic.

 

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO