Opinii

Bal la PDL: Au căutat un tehnocrat şi au dat peste "Tehnocratu' "

Bal la PDL: Au căutat un tehnocrat şi au dat peste "Tehnocratu' "

Autor: Iulian Anghel

04.06.2011, 10:52 818

Parcă singurul lor destin pe lumeeste să se facă de râs.


Elena Udrea îi cere apăsat demisia lui Emil Boc, şeful ei, dar se suceşte carăsărita după Soare imediat ce Traian Băsescu o dă laîntors.
Sebastian Lăzăroiu îi cere şi eldemisia lui Emil Boc rezultată din analizele lui de superexpert înmanipulări publice şi sondaje, dar ajunge ministru al muncii încabinetul acestuia şi toată lumea aplaudă: Ce bine că s-a alăturatechipei!

Purtătorul de câvânt al PDL, Sever Voinescu, întrece culmearidicolului: "Îi doresc multsucces lui Sebastian Lăzăroiu. El s-a alăturat unei echipeguvernamentale care are un program extrem de ambiţios. Are puţinăimportanţă că este din afara partidului, este important că s-aalăturat echipei!".

Măi să fie! Peste năpăstuitul de soartă PDL a dat în sfârşitnorocul chior. Să mai zică acum cineva că Guvernul nu şi-a trasministru tehnocrat!
O lună şi jumătate a tot învârtit PDL lanume şi la prenume, de la oameni de partid şi până la "tehnocraţi"pentru postul de ministru al muncii. Bietul Emil Boc şi-a tocitpingelele de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni căutând să-ismulgă preşedintelui un mormăit de aprobare, de parcă prin telefonnu se puteau înţelege.

Sebastial Lăzăroiu i-a trântit-o peste ochi lui Emil Boc cum niciVictor Ponta sau CrinAntonescu nu s-ar fi priceput mai bine.

Nu ajungea şef în PDL dacă nu era Traian Băsescu! Ar trebui săplece din poziţia de prim-ministru, dacă PDL mai vrea să aibă vreoşansă în alegerile viitoare! (Cu alte cuvinte, unnimeni.)
Asta îi spunea public Lăzăroiu lui EmilBoc la două zile două ce acesta în zdrobise în alegeri pe VasileBlaga, cu sau fără ajutorul lui Traian Băsescu. Şi îi spuneaasta din poziţia de "analist independent" şi "fost" la Cotroceni,unui om care, de când s-a lansat în politică, nu a pierdut niciobătălie electorală: a ajuns deputat pe banii lui şi de două oriprimar al unuia dintre cele mai importante oraşe ale României,Clujul. Că se găseşte în situaţia de astăzi este şi vina lui, darnu în totalitate. Preţul pentru realegerea lui Băsescu pentru aldoilea mandat îl plătim din plin cu toţii şiastăzi.

Cum acceptă Lăzăroiu să-i fie subaltern unui om pentru care nu arenicio consideraţie şi cum de acceptă Boc un asemenea coleg înCabinet care, pe deasupra, nu are nicio calificare evidentă pentrupoziţia care o ocupă de astăzi?

Aşa cum acceptă ca ElenaUdrea să o facă pe şefa şi să refuze modestă prezumtivapoziţie de premier, cum acceptă ca toţi din partid să-şi dea cupărerea despre schimbarea lui şi să-i bage pe gâtminiştri.
Dacă Adrian Năstase ar fi fost o singurăzi şef în PDL toţi de mai sus erau făcuţi într-un minut afişe deperete.

Dar acum că Traian Băsescu a decis căSebastian Lăzăroiu este "tehnocratu' " toată lumea dăonorul.


Elena Udrea se unduieşte pisiceşte: "M-a sunat premierul să măconsulte..." Pe dracu!

Mai acum o lună şi jumate fostul numărul doi în PDL, Vasile Blagase lăuda că partidul are nu un om pentru un minister, ci atâţiaoameni buni încât să facă patru guverne dintr-odată. Da, de vede şidin avion.

Nu ar fi de mirare, de accea, ca peste o vreme, partidul să-şigăsească şi premierul "tehnocrat", după lungi cercetărisocio-profesionale. De ce nu în persoana lui SebastianLăzăroiu?
Până una alta, Lăzăroiu, modest, şipromite că va învăţa repede de la "foştii". Într-o vreme în caremedici şi profesori calificaţi, ingineri şi economişti sunt daţiafară din şcoli, spitale, îşi pierd locurile de muncă în companii,noul ministru al muncii, tobă de sondaje, se pune cu burta pe cartela MinisterulMuncii pe "protecţie socială" unde, spune el, mai ştie câteceva. Are şi de unde învăţa.

De pildă de la secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu. Omul a ajunsşi el prin minister acum un an, paraşutat dintr-o firmă deconstrucţii (de fapt, toată viaţa nu a lucrat decât înconstrucţii). A terminat o facultate particulată pe la vrei 37 deani şi de atunci diplomele au tot curs - toate obţinute Dumnezeuştie cum în domeniul apărării, ultima la "Facultatea SRI". Omulăsta era cât pe ce să fie ministru al muncii - de altfel, Boc l-aşi nominalizat ca interimar până s-a prins că dă cam prost. Cecaută la Ministerul Muncii? Uitati-vă pe declaraţia lui de avere sipoate faceţi vreo legătură între averea care îi poate fi estimatăla câteva milioane de euro şi poziţia pe care o ocupă. Şi dacă cuIvăşchescu care este constuctor se poate la Ministerul Muncii, dece să nu se poată şi cu Lăzăroiu, profesor la una dintre cele maicurioase facultăţi din România care pregăteşte studenţi în ştiinţepolitice - studenţi care, ajunşi în anul trei de studiu, nu ştiucine este prim-ministru în ţara asta şi cred că Germania estecondusă de un preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO