Opinii

Benzile de circulaţie din Bucureşti, pe cale de dispariţie. Producătorii de maşini să şteargă din lista de dotări sistemele de menţinere a benzii. În Capitală nu aveţi unde merge 2 minute pe străzi cu benzi trasate

Comentariu

Benzile de circulaţie din Bucureşti, pe cale de...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2022, 16:21 20699

Într-un oraş unde deja ne pierdem zile întregi pe an în trafic, în ultima perioadă până şi confortul de a vedea benzile pe unde ar trebui să circulăm începe să dispară.

Bucureştiul este al doilea cel mai congestionat oraş din UE şi pe locul 18 la nivel mondial, potrivit Tomtom, un institut care analizează traficul din 416 oraşe din 57 de ţări.

Una dintre măsurile care ar trebui să ajute la fluidizarea traficului ar fi trasarea benzilor, care teoretic ar duce atât la un trafic mai ordonat, cât şi la evitarea situaţiilor în care şoferii s-au poziţionat din greşeală pe benzi de obligatoriu dreapta sau stânga, dacă au ratat semnele cu direcţia benzilor (care iarăşi de multe ori nu există).

Totuşi, în fiecare săptămână vedem străzi şi bulevarde noi care au rămas fără marcaje, şterse de milioanele de maşini care circulă zilnic în Capitală.

”Am mers 30 de minute cu maşina în jurul reprezentanţei încercând să testez funcţia de asistenţă la menţinera benzii. Nu am reuşit să găsesc o stradă unde sistemul să meargă mai mult de câteva secunde, imediat cum se activa, dispăreau benzile”, a spus Alex, un şofer bucureştean care a avut test drive la o maşină nouă săptămâna aceasta.

”Prima oară când m-am întors de la Oradea în Bucureşti am avut impresia că benzile au dispărut pur şi simplu. Până atunci nu am realizat cât de mult ajută, dar după 10 ore de condus îţi dai seama imediat. Aceeaşi senzaţie o am de câte ori revin în Bucureşti din afara oraşului. Aici toată lumea merge în coada celui din faţă, aşa se ţin benzile, nu după trasaje”, a spus Ioana, o altă şoferiţă din Bucureşti.

Potrivit statisticilor oficiale, ar fi peste 1,5 milioane de autovehicule înmatriculate pe Bucureşti. La acestea se adaugă cel puţin câteva sute de mii de maşini care circulă înmatriculate în alte judeţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO