Opinii

Când ne lăudăm cu ce nu avem

Când ne lăudăm cu ce nu avem

Autor: Dorin Oancea

06.11.2014, 18:46 187

Săptămâna trecută Banca Mondială a publicat un clasament al atractivităţii mediului de afaceri, prilej pentru ştabii guvernamentali de a se împăuna: România a urcat 25 de locuri în acest clasament, pe locul 48, „mult înaintea altor ţări europene“, şi aici am citat din premierul Ponta.

Ministrul pentru IMM Florin Jianu nu a ratat, nici el, momentul şi a început să transmită „mesaje extrem de puternice“ investitorilor români şi străini. Şi premierul Ponta, şi subordonatul său au ignorat, nu ştiu dacă voit sau nu, precizarea instituţiei financiare internaţionale, care anunţa că a schimbat metodologia şi că nu trebuie făcute corelări între raportul din acest an şi cel de anul trecut. Ministrul Jianu a fost întrebat de presă despre acest lucru, iar replica a fost că trebuie privit la „ansamblul măsurătorii“. O să o facem, îndată.

Înainte însă, câteva precizări. Mediul de afaceri din România este mai puţin primitor decât cel din ţările baltice, din Macedonia, Polonia, Muntenegru, Bulgaria, Cehia şi chiar Rwanda, dar devansăm Slovenia, Ungaria, Turcia, Italia, Grecia şi Rusia.

Citiţi opinia integrală pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO