Opinii

Care sunt cele şase elemente esenţiale pentru succesul unui lider. Lars Wiechen, partener Deloitte România: De ce este important ca liderii să creeze culturi care să treacă proba timpului

Care sunt cele şase elemente esenţiale pentru succesul...

Autor: Lars Wiechen

05.03.2017, 18:33 481

Indiferent de domeniul de activitate al companiei pe care o reprezintă, cele mai multe dintre provocările executivilor sunt legate de modul în care îşi pot motiva echipele astfel ca acestea să se dedice cu entuziasm obiectivelor companiei şi binelui comun. Pentru ca acest lucru să reuşească, persoanele aflate în funcţii de conducere trebuie să posede acel set de abilităţi cunoscute generic sub denumirea de leadership.

Există o serie de trăsături şi concepte generale necesare unui lider pentru a câştiga încrederea membrilor echipei sale şi a pune bazele unui leadership eficient. Şase dintre cele mai importante sau des întâlnite dintre acestea sunt:

1. CARACTERUL. Psihologii susţin că o persoană ia în medie circa 15.000 de decizii în fiecare zi, cele mai multe dintre acestea fiind legate de modul în care alegem să ne comportăm cu persoanele cu care interacţionăm pe parcursul zilei. Liderii trebuie să ia decizii în permanenţă şi să se asigure că alegerile lor sunt corecte. Cea mai dificilă parte nu este aceea de „a şti”, ci aceea de „a face” ceea ce este corect şi necesar, mai ales atunci când preţul pentru a face ceea ce trebuie este mai mare decât ceea ce suntem dispuşi să plătim. Dezvoltarea caracterului implică învingerea constantă în bătăliile interioare dintre „ce trebuie să facem” şi „ce vrem să facem”, până luarea deciziilor corecte devine un obicei. Leadershipul este strâns legat de caracter, deoarece ambele implică luarea deciziilor corecte, chiar şi atunci când acest lucru este contrar propriului nostru interes.

Citiţi continuarea pe Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO