Opinii

Ce înseamnă feedback-ul negativ în lumea corporaţiilor: de la dojană la umilinţă

Ce înseamnă feedback-ul negativ în lumea...

Autor: Iuliana Stan

28.06.2014, 07:02 1921

Feedbackul negativ este o unealtă de dezvoltare utilă. Aşa cum nu poate exista bine fără rău, nici pozitiv nu poate exista fără negativ. A înlocui ideea de feedback negativ cu ideea de feedback constructiv înseamnă să facem loc lipsei de autenticitate şi de consideraţie. Feedbackul constructiv este un concept de sine stătător şi ar trebui să apară după momentul feedbackului negativ, pe care ar trebui să îl includă.

Dacă oamenii nu înţeleg explicit şi citeţ că greşesc, atunci când o fac, din feedbackul constructiv direct ei vor înţelege doar politeţuri sau ambiguităţi şi vor arde etape importante din procesul lor de dezvoltare. Creierul are nevoie să distingă între corect şi greşit, între bine şi rău şi de aceea are nevoie de concepte clar conturate şi bine explicate. Este bine / rău pentru că sau este corect / greşit  pentru că … presupune discernământ, iar discernământul este o deprindere de care ne folosim zi de zi şi care se consolidează continuu indiferent de rolurile sau de competenţele pe care le avem. Crearea discernământului cere claritate mai mult decât cere amabilitate.

Citiţi mai multe pe Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO