Opinii

Cititor ZF: De ce este bună legea ”Dării în plată”?

Cititor ZF: De ce este bună legea ”Dării în plată”?

Autor: Cititor ZF

02.12.2015, 13:36 650

De ce este buna?

1. Banca are putere de a crea/sterge moneda. Populatia nu. Banca are puterea de a creste sau a scadea pretul. Nu am auzit multe cazuri in care populatia sa castige de pe urma speculatiilor imobiliare. Majoritatea celor care deplang sunt la prima casa. Intr-adevar aceasta lege trebuia sa se refere numai la proprietarii de acest gen.

2. Daca urmareati comentariile de la propunerea din Senat vedeati ce abuzuri au facut bancile vânzând proprietăţile samsarilor de recuperari sau directorilor de bănci la preturi foarte mici ramanand ca proprietarul deposedat sa platească in continuare diferenta. Problema este ca aceasta lege se aplica creditelor noi sau celor in derulare. Nu stiu cum vor fi tratati cei care au fost abuzati pana acum prin metoda de mai sus.

3. Bancile nu au creat provizioane pentru aceasta depreciere a garantiilor si vor raporta profituri mari din cauza asta. Il vor repartiza si gaura va ramane ro. 

Provin din mediul bancar si cunosc multe lucruri din interior. Multe vor iesi la iveala in curand. De asemenea va marturisesc ca sub pretextul mentinerii stabilitatii, BNR-ul nu dezvaluie multe din probleme. Se apropie sfarsitul anului si un mare prapad se va abate.

Articolul dumneavoastra este scris fara scrupule, fara sa va ganditi si la oamenii care au fost afectati de criza si nu au putut renegocia. Se simt sclavi si sunt sclavi. Nu au acces la un tratament corect.

 
Pentru că este o lege importantă, ZF a decis să publice aceste opinii, chiar dacă autorii doresc să rămână anonimi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO