Opinii

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Patru teme despre copii pentru mediul de afaceri, la care să se gândească diseară înainte de culcare

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Patru teme despre copii...

Autor: Dragos Damian

01.06.2022, 19:13 417

1. Fiecare leu de evaziune fiscala sau de munca la negru reduce sansa copiilor romani de a avea o tara ca afara, dar mai ales o educatie ca afara. Ne mintim daca spunem ca ne iubim copiii dar fentam plata taxelor si impozitelor, care trebuie sa ajunga in special la ei. O sa va mirati de corelatie, dar pana si criza demografica este cauzata de neplata taxelor si impozitelor, nu sunt bani de proiecte financiare pentru a stimula cresterea natalitatii.

 

 2. Sistemul de educatie este macinat de reforme interminabile, scena scandalurilor dintre autoritati, profesori si parinti, transformat intr-un monstru de cancerul industriei meditatiilor, capturat de cleptocrati care il lasa mostenire propriilor urmasi si fara nici o sansa sa se opreasca din a crea NEET, analfabeti functionali si exod de criere. Mediul de afaceri trebuie sa se implice foarte – foarte adanc in a ajuta scolile, liceele si facultatile sa produca o generatie calificata si competenta pentru ceea ce vrem noi sa fie Romania urmatorilor 10 ani.

 

3. Romania este profund indatorata. Anul trecut, de 1 iunie, am dat niste cifre care arata ce lasam copiilor nostri, atunci. Anul asta, deficitele s-au adancit, cel de balanta comerciala, care ar trebui sa ne roada cel mai tare, a crescut cu 20%, Nu sunt de vina pandemia, inflatia, utilitatile, Putin, suntem noi de vina, pentru ca mediul de afaceri nu trage serios de maneca pe politicieni sa schimbe viziune in care trebuie condusa tara, pentru ca vom pasa copiilor datorii si mai mari pe care sa le duca in spinare.

4. Si, terifiant. Anul asta copiii nostri au invatat termeni noi: arme hiperbarice, bombe cu fosfor, tancul robotizat Uran, rachete supersonice Mach 9 si desigur, nume noi: Iskander, Satan, NLAW, Bushmaster, Bayraktar, Javelin, Stinger, etc. Cum oare am ajuns aici? Si unde vom merge de aici?

 
 

Ii indemn pe toti oamenii de afaceri ca diseara, dupa ce isi pun copiii la culcare si se uita fericiti la ei cum adorm, sa stea apoi o vreme sa se gandeasca la ce au de facut pentru a le da un viitor mai bun in Romania.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO