Opinii

Economia duduie: Poliţia română a dat mai multe amenzi decât banii pe care-i luau premierii Radu Vasile sau Adrian Năstase de la FMI

Opinie Iulian Anghel, editor politic ZF

Economia duduie: Poliţia română a dat mai multe amenzi...

Autor: Iulian Anghel

02.05.2020, 00:00 3357

Declaraţia preşedintelui Iohanis legată de Ardeal este de neînţeles.  Au furat ungurii Ardealul, pe când domnia-sa era ocupat cu pandemia. Pe partea de luat, suntem pe plus. Poliţiştii, cu zecile de mii, păzesc străzile ca oamenii să nu meargă în vacanţa de 1 mai, în restaurantele închise de la Costineşti, Mamaia, 2 Mai. A scris Adelina Mihai în ZF, acum vreo trei ani: România cheltuieşte cu poliţia mai mult decât orice ţară europeană. De ce?

Preşedintele Iohanis şi mai marii poliţiei laudă grămezile de amenzi date zilnic pentru că un gură-cască nu a semnat declaraţia de supunere către stat.

Asta îl face pe dl ministru al finanţelor relaxat: nu avem nevoie de FMI. În acest ritm, amenzile de peste 100 de milioane de euro acum, vor depăşi curând orice împrumut de la FMI pe care şi-l permite România. Poliţia română, în doar o luna, a dat mai multe amenzi decât banii pe care-i lua Radu Vasile sau Adrian Năstase de la FMI. Şi, cu ei se construia un uriaş spital republican promis de Liviu Dragnea.

Acuma, cum va fi.

Vorba doamnei ministru al educaţiei, profesoară de limba română, despre deschiderea şcolilor: „dacă e, e, dacă nu e, nu e. Rămâne cum am stabilit, dacă nu e ne vom mai întâlni, dar ca să spun ce am mai zis”.

Sau a domnului ministru a finanţelor: avem bani în  buget pentru majorarea pensiilor. Cum să nu-i avem, dacă sunt prevăzuţi? Pentru că dacă-i avem îi avem, iar dacă nu-i avem, nu-i avem, dar ei sunt prevăzuţi!

Asta e! Daca e! Dar nu maghiarii sunt de vine ca nu e.

Criza asta trebuie să ne arate cât suntem de slabi unul fără celălalt, nu să ne arate câte ţinuturi secuieşti apărăm noi. Criza asta este despre bunătate. Ce ciudat. Acum arătăm cât suntem de buni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO