Opinii

Fini sunt! Care cotă unică vrea să mărească PSD dacă intră la guvernare? Cea a lui Băsescu, sau a lui Dragnea?

Fini sunt! Care cotă unică vrea să mărească PSD...

Autor: Cristian Hostiuc

01.12.2021, 00:31 1541

Ca să intre la guvernare alături de PNL, PSD nu mai vrea cota unică – introdusă de Băsescu/Tăriceanu în 2005 cînd au câştigat alegerile, pentru că acest concept este depăşit acum. Dar România nu mai are cota unică de pe vremea lui Dragnea, adică a lui guvern PSD.

Ca să acopere artificial deficitul la bugetul de pensii, PSD a transferat de la companie la angajat asigurările sociale- pensie şi sănătate, făcînd o cota de impozitare totală de 35%. Iar că angajaţii să nu piardă pe net, cota de impozit pe venit s-a redus de la 16% la 10%, cît este astăzi. 

La companii cota de impozit pe profit a rămas la 16%, celebra cota unică.Acum, PSD-ul lui Ciolacu nu mai vrea cota unică, ci o cota progresivă, că cei care cîştigă mai mult, să plătească mai mult pentru că aşa e corect.Dar nu am înţeles de la PSD la care cota de impozit se referă, pe venitul angajaţilor, de 10%, pe care ei au introdus-o acum 4 ani sau pe impozitul pe profitul companiilor de 16%, cota lui Băsescu?

Citiţi articolul integral pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO