Opinii

Fini sunt! Dacă nu se fac fabrici noi de unde să plătească creşterile de pensii

Fini sunt! Dacă nu se fac fabrici noi de unde să...

Autor: Cristian Hostiuc

08.12.2021, 22:41 1067

Dragoş Damian, directorul general al producătorului de medicamente Terapia Cluj, cere guvernului, cere celor care sunt la guvernare indiferent de nume sau partide, să facă un plan astfel încât în România să se facă 100 de fabrici noi în următorii zece ani. Nu contează de către cine să se facă aceste fabrici, investitori străini, investitori români, statul sau chiar Uniunea Europeană.


“Avem nevoie să ne refacem industria de manufactură, aflată cu un picior în groapă după închiderea a mii de fabrici şi punerea în loc de clădiri de birouri, mall-uri şi blocuri capitaliste. Închiderea de fabrici, uzine şi combinate, oricum s-ar chema siturile de fabricaţie, a făcut România vulnerabilă şi dependentă de importuri pentru cele mai elementare nevoi ale noastre, energie, mâncare şi medicamente”, spune Dragoş Damian.


Lipsa de industrializare a prăbuşit sistemul de educaţie şi piaţa muncii, acel eşafodaj complicat, şcoli profesionale – licee profesionale – facultăţi – industrie, a dispărut şi este aproape imposibil de pus în scurt timp unul în loc.

Citiţi articolul integral pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO