Opinii

Fini sunt! Pentru PNL şi USR/Plus alegerile din partid sunt mai importante decât reformele pe care le-au promis când v-au cerut votul. În ritmul asta, PSD şi AUR ajung la guvernare

Fini sunt! Pentru PNL şi USR/Plus alegerile din partid...

Autor: Cristian Hostiuc

30.07.2021, 17:18 1206

În decembrie 2020, când au făcut Guvernul Cîţu, PNL şi USR/Plus au promis că vor face reforme de toate felurile, economice, administrative, de sănătate sau de educaţie, că România va arăta altfel cu ei la guvernare, că tot ce a făcut PSD a fost prost.

Destul de multă lume i-a crezut, mai ales corporatiştii, cei din zona urbană care le-au dat voturile. Mai ales că a venit o figură nouă în politică – Florin Ciţu şi că USR/Plus a intrat la guvernare pentru a face curăţenie, pentru a ne scăpa de oamenii PSD-ului care au acaparat administraţia politică din România.

După şapte luni de guvernare, aceste partide nu numai că i-au dat pe pesedişti afară, ci chiar i-au transferat pentru simplul fapt că nu au alţi oameni mai buni. Iar în privinţa reformelor promise pe sute de pagini din programul de guvernare, Guvernul nu prea a făcut multe lucruri. Premierul Florin Cîţu se poate lăuda doar că a dat doi miniştri afară, că a aprobat fără obiecţii programul preşedintelui Iohanis – România Educată, o formă fără font, dar şi cu creşterea economică spectaculoasă, care ţine în viaţă Guvernul şi tot ce nu face el, dar care vine mai degrabă dintr-o energie.

Citiţi articolul integral pe Aleph News. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO