Opinii

Învinsul îl primeşte pe învingător

Învinsul îl primeşte pe învingător

Autor: Iulian Anghel

08.05.2012, 13:26 958

La 8 mai 2007, Jacques Chirac l-a invitat pe Nicolas Sarkozy sa sarbatoreasca impreuna. Sarkozy tocmai castigase alegerile, Chirac era la final de mandat, iar pentru francezi 8 mai este o zi importanta pentru ca este Ziua Victoriei, ziua armistitiului, ziua sfarsitului razboiului.

Dar Sarkozy era in Malta pe un yaht de lux. Francezii nu au uitat asta. Le Figaro, care l-a sustinut in campanie pe Sarkozy, sigur, cu inteligenta calma a unei publicatii de elita, este ironic in aceasta dimineata. Hollande, noul presedinte il va intalni astazi la Arcul de Triumf pe "vechiul" presedinte, dar: "un presedinte invins care isi va primi invingatorul."

Unde sunt vremurile de alta data cand galantul presedinte Jacques Chirac isi punea genunchiul drept la pamant pentru a culege palaria galbena furata de vant a primei doamne a Frantei Daniele Mitterand? Mitterand a fost ultimul presedinte socialist al Frantei inaintea lui Hollande. Emotia care a cuprins Franta in 1996 cand a murit a fost totala. Stanga si dreapta si-au s-au dat mana pentru a celebra memoria unuia dintre presedintii ei, poate cel mai iubit. Iar Daniele Mitterand ramane una dintre cele mai iubite si mai admirate femei din Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO