Opinii

Iulian Anghel, ZF: Marina Ovsyannikova

Iulian Anghel, ZF: Marina Ovsyannikova

Autor: Iulian Anghel

16.03.2022, 13:25 723

Nimic nu este mai important ca curajul, poate doar dragostea. Pentru că stau mână în mână. Curajul nu vine de la sine, el nu poate fi insufleţit decât de dragoste. Iar dragostea nu poate fi însufleţită decât de adevăr.

Dacă Orfeu nu ar fi iubit-o pe zâna Euridice, credeţi că ar fi coborât în Infern ca să o salveze? Curajul lui de a-i înfrunta pe zeii de sub pamant nu este altceva decât dragoste.

Marina Ovsyannikova era jurnalistă la televiziunea rusă de stat “Pervai Kanal” (Canalul 1), cel mai urmarit post de televiziune din Rusia. Este tânără, are doi copii. Tatăl ei este ucrainean şi mama rusoaică.  Într-o zi de luni, lunea trecută, a facut si a dres – a făcut şi a dres ce puţini oameni din lume au curajul să o facă. Povestea o ştiţi, cumva. A ieşit cu o foaie, cu o pancadra, în principalul jurnal de ştiri al “Canal 1” şi a strigat:  “Nu-i ascultaţi, va mint!”. A fost arestată în următoarele minute, interogată 14 ore, fără întrerupere. Nu ştim ce este cu ea acum. Cică ar fi fost doar amendată. Nu ştim. Curajul ei de a muri pentru ceva ce este şi nu este în totalitate al el, în faţa unei barbarii, este uluitor. De fapt, aşa trebuie să arate lumea. Aceasta este frumuseţea lumii. 

Ruşii nu sunt ticăloşi, regimurile lor sunt ticăloase. Ruşii sunt un popor ca oricare altul.

Dostoievski: “Frumuseţea va salva lumea”. Numai un rus putea spune asta. Dar până când?
Marina Ovsyannikova: „Din păcate, în ultimii ani, am lucrat la Pervâi Kanal (Canal 1), m-am ocupat de propaganda Kremlinului. Acum îmi este foarte greu şi îmi e foarte ruşine. Îmi e ruşine că am permis zombificarea cetăţenilor ruşi. Azi împotriva noastră e toată lumea şi din cauza asta va suferi o generaţie întreagă".

Dacă mai mulţi oameni ar avea curajul Marinei Ovsyannikova lumea ar putea fi altfel. Doar dragoastea poate însufleţi un aşa curaj. Curajul şi dragostea merg mână în mână. Iar adevarul stă între dragoste şi adevăr. Iar adevărul e că ce face Rusia în Ucraina este o barbarie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO