Opinii

Iulian Anghel, ZF: “Omul de echipă”, “barbatul de stat” şi “femeia de serviciu”. Asemănări şi deosebiri

Iulian Anghel, ZF: “Omul  de echipă”, “barbatul de...

Autor: Iulian Anghel

21.04.2021, 15:14 635

Eu sunt “om de echipă” se mândreşte ministrul Drulă, după ce l-a înjurat pe premier, şeful lui, ca la uşa cortului.

“Am semnat un document adiţional”, “respect”, “colaborare”, “reformă” - s-au lăudat, pe rând, şefii partidelor din arcul guvernamental. În vreme ce prim-ministrul stărea în spate, smerit, deşi el ar fi trebuit să ia primul cuvântul. Dar, de! - nu PM împarte funcţii, ci partidele. Aşa se împart funcţii, de la tăierea de păduri până la posturi de minişti, inclusiv fotoliul de la Ministerul Sănătăţii.

La finalul întâlnirii din coaliţie de marţi seară, în care s-a decis “pupat toţi în Piaţa Independenţei” şi după gargara stupidă pentru televiziuni, o reporteriţă a avut îndrăzneala să zică: “am stat atâtea ore aici şi nu răspundeţi la nicio întrebare?” Răspunsul? Toţi marii “bărbaţi de stat” s-au întors cu fundul. Dar acesta nu este răspunsul dat unui simplu reporter, este un răspuns dat unei societăţi. Faci un scandal imens, iar când este vremea să răspunzi unor oameni care au mizat pe tine, te întorci şi îi tratezi cu dosul.

L-am ascultat azi pe preşedintele Iohannis. Reformă în sus, reformă în jos. Sunt de acord cu Domnia-sa că trebuie să ne vaccinăm, dar ce este aia reformă? Toată lumea vrea reformă, dar nimeni nu explică ce înseamnă această reformă, ce presupune ea, cu ce începi şi cu ce vrei să termini! Ce înseamnă reformă?

“Mafia din spitale!” Ce este aceea? Eu nu ştiu să o numesc, dar pot spune clar: la Spitalul de oftalomologie din Lahovari, medicii nu-şi tratează pacienţii cum trebuie, ci doar îşi racolează pacienţi pentru clinicile lor private. Nu poate fi un caz particular. Când vezi zeci de oameni pe care i-ai întâlnit în spitalul de stat pe aceeaşi bancă într-o clinică privată, acest fapt nu mai este “particular”. Este asta o mafie sau este o legislaţie aiurea? Desigur că orice om vrea să câştige mai mult, dar este normal să foloseşti spitalul public pentru a-ţi racola clienţi pentru clinica/cabinetul tău particular?

“Femeia de serviciu” de pe scara blocului nostru, lucreaza la un ADP. Dar ea, la ora 6 dimineaţa, când toată lumea doarme, face curat în bloc. Apoi, când îi începe jobul la serviciul ei merge şI plantează flori şi greblează sau mătură. Femeia asta nu a întors fundul nimănui şi bătrânii din bloc au avut mereu ajutorul ei, atunci când a fost nevoie.

Reformă! Ce este aia?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO