Opinii

„Eu m-am operat la picior, nu am fost la o cură de dezalcoolizare”, ”Mi s-a părut că îi vine rău în timp ce vorbeşte”, ”Sunteţi născuţi din pixul lui Dragnea.” În timp ce liderii partidelor se distrează cu căderea Guvernului, 547 de români pleacă din ţară, 1.300 îşi caută de lucru în afară, 3 copii mor, iar 130 mil. lei se adună la datoria noastră

Opinie Cristian Hostiuc, director editorial ZF

„Eu m-am operat la picior, nu am fost la o cură de...

Autor: Cristian Hostiuc

05.02.2020, 18:50 5203

Partidele politice din Parlament şi-au pierdut miercuri, 5 februarie 2020, vremea să voteze o moţiune de cenzură pe care cei mai mulţi o consideră un blat între PNL şi PSD.

PSD a trecut moţiunea de cenzură cu 261 de voturi, iar PNL în frunte cu liderul Ludovic Orban, sub auspiciile preşedintelui României Klaus Iohannis îi felicitau pe pesedişti că au reuşit democratic să dărâme Guvernul şi astfel să deschidă calea unor alegeri anticipate.

Înainte de vot, parlamentarii au făcut un adevărat spectacol, fiecare încercând să iasă în evidenţă ca să prindă un breaking-news la televizor:

„Eu m-am operat la picior, nu am fost la o cură de dezalcoolizare” spunea fostul premier Victor Ponta adresându-se actualului premier Ludovic Orban.

”Mi s-a părut că îi vine rău în timp ce vorbeşte”, spunea fostul ministru PSD al sănătăţii, Florin Bodoc, adresându-se premierului Orban

”Sunteţi născuţi din pixul lui Dragnea” a fost una dintre replicile lui Ludovic Orban.

În timp ce liderii politici îşi vedeau de treaba lor, pentru care sunt plătiţi de români şi de companiile care fac business, din ţară plecau astăzi încă 547 de români (anual pleacă din ţară 200.000 de români), încă 1.300 de români îşi căutau de lucru pe site-urile de recrutare online (pe eJobs 500.000 de români îşi caută într-un an un job în afară) 3 copii până la vârsta de un an mureau (mortalitatea infantilă în România este de 1.044 de copii într-un an), iar la datoria publică se adaugă încă 130 de milioane de lei(28 de milioane de euro), bani cu care poţi să faci o şcoală, o clădire de birouri sau şase kilometri de autostradă.

Sper că preşedintele Iohannis este mulţumit de ce s-a întâmplat în Parlament pentru că el este promotorul alegerilor anticipate prin care speră ca PNL să preia puterea şi să schimbe cursul României.

Dar mai degrabă aş vrea ca în perioada de guvernare Iohannis şi PNL, aceste date de mai sus – câţi români pleacă din ţară, câţi copii mor, cât se mai adaugă la datoria publică – să se îmbunătăţească, adică să mai scadă, până acum tot au crescut.

Până una alta, guvernul PNL trăieşte din perioada de consum de pe vremea PSD-ului, iar lumea aşteaptă să vadă investiţiile promise în campanie

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO