Opinii

Miruna Diaconu, ZF: Responsabilii cu frigul din Bucureşti încă încălzesc scaunele din conducerea Termoenergetica şi ELCEN, pe salarii de mii de euro

Miruna Diaconu, ZF: Responsabilii cu frigul din...

Autor: Miruna Diaconu

18.12.2020, 00:05 908

.♦ 2 miliarde de euro – acesta este bugetul anual al Bucureştilor ♦ Nicuşor Dan a anunţat în campania electorală că odată ce se va instala la Primăria Municipiului Bucureşti va schimba directoratul Termoenergetica ♦ Nimeni din guvern nu mai vorbeşte despre cea mai gravă situaţie din Capitală din ultimii 30 de ani, pentru că este nevoie de linişte: „se face guvernul“.

Şefii companiilor de producţie şi furnizare a energiei termice din Bucureşti, care îi lasă pe bucureşteni fără căldură şi apă caldă cu săptămânile, sunt încă la conducerea Termoenergetica şi Electrocentrale Bucureşti.

Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă şi căldură din Bucureşti, a preluat în luna decembrie a anului trecut compania RADET, fostul furnizor de apă caldă şi căldură, care a intrat în faliment. Termoenergetica îl are ca director general pe Alexandru David Burghiu, care a absolvit Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I. Directorul este „multitasking“ - plus 150.000 lei/an pentru că este membru în cadrul consiliilor de administraţie ale mai multor companii precum Metrorex, Compania Municipală Parcuri şi Grădini, dar şi la Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002.

Nicuşor Dan a spus în campania electorală pentru alegerile locale că atunci când se va instala la Primăria Muncipiului Bucureşti va schimba directoratul Termoenergetica, dar nici până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat, iar Alexandru David Burghiu încălzeşte scaunul de director general al Termoenergetica ca să nu-i răcească enoriaşii. Electrocentrale Bucureşti, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din România, este condus de Creţu Sârbu Claudiu Ionuţ, care în 2017 era directorul general al RADET Bucureşti, iar atunci în declaraţia de avere avea un salariu de aproximativ 70.000 – el nu menţionează dacă suma câştigată este în euro sau în moneda naţională. Ce mi-e euro, ce mi-e valută!

ELCEN şi Termoenergetica îşi păstrează conducerea, iar bucureştenii vor rămâne în continuare în frig cel puţin încă doi ani. Noroc că vara nu-i frig. Este de înţeles de ce nu facem eforturi financiare pentru domolirea încălzirii globale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO