Opinii

Noi obligaţii în sarcina operatorilor din sectorul agricol şi al industriei alimentare

Noi obligaţii în sarcina operatorilor din sectorul...
11.04.2022, 11:22 86

Contextul geo-politic instabil prin care trecem nu putea să nu impacteze în mod direct sectorul agricol şi alimentar, ceea ce a determinat ca în luna martie a.c. să fie publicată o iniţiativă legislativă prin intermediul căreia sunt stabilite noi obligaţii în sarcina actorilor care funcţionează în cadrul acestui sector, cu scopul de a reduce riscurile legate de securitatea alimentară.

Este vorba despre proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri în sectorul agricol şi al industriei alimentare care se adresează producătorilor, depozitarilor, procesatorilor şi comercianţilor care îşi desfăsoară activitatea în aceste domenii.

Ordonanţa de Urgenţă implementează noi obligaţii în sarcina operatorilor din sectorul agricol şi al industriei alimentare, stabilind inclusiv o serie de sancţiuni în cazul încălcării acestora.

În concret, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă stabileşte măsuri privind raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare. Scopul Ordonanţei este asigurarea trasabilităţii produselor agricole şi alimentare pe piaţă în vederea reducerii riscurilor legate de securitatea alimentară, prin stabilirea unui cadru legal în vederea obţinerii de informaţii exacte şi complete privind stocurile existente pe teritoriul României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO