Opinii

Opinie Doru Lionăchescu, Capital Partners: Circ european pe banii Germaniei

Opinie Doru Lionăchescu, Capital Partners: Circ european pe banii Germaniei

Autor: Doru Lionachescu

28.06.2012, 15:00 1755

O recenta vizita la Berlin, bogata in intilniri cu oameni de afaceri germani dar si cu unul dintre cei mai puternici ministri ai cabinetului Merkel mi-au intarit convingerea ca rabdarea Germaniei se apropie de sfirsit.

Dupa mai bine de doi ani de dialog al surzilor la Bruxelles pe tema cailor de solutionare a crizei monedei unice si dupa ce a angajat peste 400 miliarde de euro pentru sustinerea unui proiect politic sabotat din interior de guverne iresponsabile si de birocrati inepti, Germania se vede in situatia incredibila de a fi demonizata de corul tot mai galagios al "latin lover"-ilor, acompaniati de Bruxelles, de SUA si mai nou de FMI.

Vina Germaniei, in viziunea adeptilor confuzului concept de "crestere" - promovat asiduu de stinga socialista, traditional iresponsabila cu banul public? Aceea de a nu mai fi de acord sa semneze cecuri in alb pentru guverne care nu au luat niciodata in serios reformele structurale si buna guvernare. In zarva generalizata care caracterizeaza situatia actuala din Europa, pozitia principiala a Germaniei - care este pina la urma trezorierul UE - e prezentata partial, deformat si nu de putine ori tezist ori caricatural. Angela Merkel e "gospodina incapatinata" care nu intelege chipurile complexitatea problematicii UE (fata de, vezi Doamne, intelectualii subtiri de la Bruxelles ori bancherii cu staif de la BCE), Germania insasi este "aroganta", "nerecunoscatoare", "anti-europeana".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO