Opinii

Opinie Florin Negruţiu: D-lui Băsescu, stop: Modernizaţi statul în coloană!

Autor: Florin NEGRUŢIU

04.01.2011, 11:06 48

"Luni sunt la Bucureşti. Avem treabă cu modernizarea statului".Şi pentru că se grăbea cu modernizarea, dl. Băsescu a plecatduminică de la Predeal spre Bucureşti cu elicopterul. Pentru oatare misiune nu se stă în coloană, nu se pierde vremea, chiar dacăai antemergător şi girofar.

Pentru un astfel de destin mesianic care te poartă în zbor spreCapitală nu priveşti decât înainte: Un cer de stele dedesubt/Deasupra-i cer de stele/ Părea un fulger ne'ntrerupt/ Rătăcitorprin ele.

Şi, totuşi, să nu-l fi distras nimic pe acest Luceafăr alpoliticii româneşti? Să nu fi privit o secundă în jos, la cuibul decuci rebegiţi peste care zbura? Să nu fi făcut destinulprezidenţial osmoză cu destinaţia poporului participant latrafic?

Dacă acolo, sus, ar fi ajuns urarea unei naţii incapabilă să seridice la înălţimea destinului făurit pentru ea de şeful statului,aceasta ar fi sunat aşa, ca un colind: Domn, domn, să-nălţăm!Străin la vorbă şi la port/ Luceşti fără de viaţă/ Căci eu suntvie, tu eşti mort / Şi ochiul tău mă-ngheaţă.

Adevărul e că mi-am pierdut ani din viaţă pe DN1.

www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO