Opinii

Opinie Ionuţ Simion, PwC România, şi Dan Dascălu, D&B David şi Baias: Un nou mecanism legal atacă frontal problema dublei impozitări. Implicaţii pentru companii

Opinie Ionuţ Simion, PwC România, şi Dan Dascălu, D&B...
24.09.2019, 15:21 238

Multinaţionalele, alte întreprinderi sau persoanele fizice care au o dispută cu autorităţile fiscale române referitoare la o decizie de impunere ce generează o dublă impozitare au, de-acum, la îndemână un nou instrument juridic de rezolvare amiabilă a disputelor fiscale care implică autorităţile fiscale din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Ne referim la Ordonanţa Guvernului nr. 19/2019 care transpune în Codul de procedură fiscală Directiva 1852 din 2016 privind mecanismele de soluţionare a litigiilor fiscale în Uniunea Europeană.

Cea mai importantă veste este că, deşi vor avea de aşteptat între unul şi cinci ani, contribuabilii lezaţi vor avea la dispoziţie un mecanism de eliminare a dublei impuneri mult mai eficient şi mai coerent, iar autorităţile fiscale vor trebui să găsească o cale pentru a asigura implementarea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO