Opinii

Opinie Lelia Munteanu, gandul.info: Eul şi galoşul

Opinie Lelia Munteanu, gandul.info: Eul şi galoşul

Autor: Gândul

17.07.2015, 19:10 290

Mi-ar fi plăcut ca polemicile asupra noului Cod Fiscal să fie purtate de specialişti în economie. Din păcate, le poartă politicienii, cu hăulituri.

Ce spune Klaus Iohannis, cu vorbele sale, are sens. Are sens şi dorinţa lui Victor Ponta de a susţine reducerea taxelor.

Că noul Cod Fiscal a fost votat în unanimitate în Parlament nu e un argument al irefutabilităţii. E Parlamentul României, adică locul acela unde, în Comisia economică, preşedinte e fostul primar de Giurgiu, protejatul clanului Butoane, iar secretar – învăţătoarea suprarealistă din Caracal.

Că l-au votat şi liberalii nu e nici ăsta un argument spre neschimbare. Ca dovadă, după ce-au ascultat Their Master's Voice, peneliştii o dau cu patos la întors.

Dar că ministrul Finanţelor, Orlando Furioso Teodorovici, în loc să ne împuie capul cu cifre şi corelaţii, ne face cu ochiul, ca un dandy de Dâmboviţa, asta e chiar supercalifragilistic: “Modul în care aceste lucruri se vor întâmpla va fi o surpriză plăcută pentru români şi neplăcută pentru cei care s-au opus intrării în vigoare a Codului Fiscal”.

Citiţi mai mult pe gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO