Opinii

Opinie Victor Rotariu, Gândul: Cum reducem inflaţia

Opinie Victor Rotariu, Gândul: Cum reducem inflaţia

Autor: Victor Rotariu

22.03.2011, 13:04 81

În România inflaţia trebuie redusă prin competitivitate, nu princurs. Asta dacă, evident, se porneşte de la premisa că o inflaţiegalopantă nu este totuşi soluţia cea mai bună, atât timp câtguvernul este în continuare incapabil să repare structuraeconomiei.

Dacă economiştii au dreptate (şi se pare că au) când acuză BNR căluptă împotriva inflaţiei trăgând cursul în jos, atunci bancacentrală a intrat şi ea în hora instituţiilor de stat careîncearcă, din pix, să îi facă pe români să creadă că trăiesc maibine decât o fac. Printre ele se numără deja Guvernul, INS, ANOFM,Fiscul şi multe altele, care încearcă pe cât posibil să cosmetizezefie lipsa capacităţii şi a voinţei de a reforma economia, fieevoluţia PIB, numărul românilor care nu au un loc de muncă,evaziunea fiscală şi aşa mai departe.

Guvernatorul BNR susţine, pe bună dreptate, că nu ar trebui săse acorde atât de multă importanţă variaţiilor mici ale cursului,adică de sub 4-5%.

Citiţi editorialul scrisde Victor Rotariu pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO