Opinii

Opinie Viorel Ionescu, EY România: Europa dă direcţia în combaterea schimbărilor climatice

Opinie  Viorel Ionescu, EY România: Europa dă direcţia...
09.12.2019, 11:26 87

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi-a lansat pe 14 noiembrie 2019 strategia privind combaterea schimbărilor climatice. 

Responsabilul sectorului energetic şi Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell a subliniat că: „Emisiile de carbon din industria energetică globală au atins un nou record în 2018. Trebuie să acţionăm urgent pentru a contracara această tendinţă. Politica ambiţioasă de creditare a BEI adoptată astăzi este o etapă esenţială în lupta împotriva încălzirii globale. Viitoarea finanţare va accelera inovarea energetică curată, eficienţa energetică şi sursele regenerabile de energie. BEI va sista finanţarea proiectelor de energie din sectorul combustibililor fosili, inclusiv gaze, începând cu anul 2022”.

Grupul BEI îşi propune prin această strategie să asigure, până în 2030, 1 trilion euro pentru investiţiile în proiecte sustenabile. De asemenea, BEI va creşte ponderea finanţărilor dedicate acţiunilor climatice şi sustenabilităţii mediului până la 50% din operaţiunile sale începând cu anul 2025.

Europa are de acoperit un deficit anual de investiţii de aproape 180 de miliarde EUR, pentru atingerea dezideratelor UE 2030 privind schimbările climatice. Potrivit estimărilor Băncii Europene de Investiţii, deficitul global de investiţii sustenabile în ceea ce priveşte infrastructura de transport, energie şi gestionare a resurselor a atins cifra anuală de 270 de miliarde EUR, iar Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) estimează un necesar de 6,9 trilioane USD anual în investiţiile de mediu pentru ca până în 2030 să se limiteze creşterea temperaturii globale la 1,5°C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO