Opinii

PNL, un dezastru. Marian Munteanu la primăria Capitalei? Mai aveau puţin şi veneau cu Quintus, la 99 de ani. Vreţi o propunere? Cel care a fost project manager la cel mai mare şantier din Bucureşti din ultimii ani

PNL, un dezastru. Marian Munteanu la primăria Capitalei?...

Autor: Cristian Hostiuc

12.04.2016, 20:39 19597

PNL, care se revendică cel mai important partid al ţării şi cel care l-a adus la putere pe actualul preşedintel al României, Klaus Iohannis, îl propune pentru primăria Capitalei pe Marian Munteanu, cel care este recunoscut drept liderul Pieţei Universităţii de acum 25 de ani.

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Deci PNL, cel care aspiră să ia voturile clasei antreprenoriale liberale,  pe cele ale corporatiştilor, ale noii generaţii de Facebook, ale celor care muncesc (spre deosebire de PSD, care se bazează pe voturile bugetarilor şi a celor care trăiesc din ajutoare sociale, cum spun liberalii),  vine în faţa celor trei milioane de locuitori din Bucureşti cu un om de acum 25 de ani. Oricum şi Ludovic Orban era tot de acolo.

Marian Munteanu reprezintă mult prea puţin pentru modul cum s-a transformat Bucureştiul, pentru noua generaţie de „gulere albe”, de birouri. Poate barba lui Munteanu rezonează cu generaţia hipsterilor.

 

 

În rest, întrebarea noii generaţii este, aşa cum a fost inconştient corect pusă de prezentatoarea de la Digi 24: „Dumneavoastră aţi fost în Piaţa Universităţii în momentul în care au ajuns minerii acolo?” este perfect valabilă pe ideea cine sunteţi dumneavoastră, domnule Marian Munteanu şi de ce vreţi să fiţi reprezentantul nostru?

PNL mai avea puţin şi din lipsă de candidaţi, îl propunea bucureştenilor şi pe Mircea Ionescu-Quintus, venerabilul preşedinte al partidului, care mai are puţin şi face 100 de ani pe ideea să mergem în alegeri cu cineva care are notorietate.

Mai rămâne ca PSD să vină cu Miron Cozma, ca tacâmul să fie complet.

Cum arată cel mai mare adversar al Daciei Logan. Galerie FOTO

PNL a ajuns un dezastru din punct de vedere al resursei umane politice şi trăieşte din iluzia că în 2014 oamenii l-au votat pe Iohannis şi PNL la alegerile prezidenţiale. În caz că au uitat, cei şase milioane de oameni, dintre care câteva sute de mii de bucureşteni, au votat împotriva PSD-ului şi a lui Victor Ponta, nu pentru Iohannis şi PNL.  Aşa cum în 2012, oamenii au votat împotriva lui Băsescu şi a PDL-ului şi mai puţin pentru alianţa USL (PSD-PNL).

În caz că ar fi fost interesaţi, liberalii ar fi putut să vină la primăria Capitalei cu unul dintre cei care a fost project manager al şantierului Mega Mall, Simina Stoicea, un inginer constructor de 37 de ani, spre exemplu. Mallurile, clădirile de birouri, noile cartiere sunt inima Bucureştiului de astăzi.

Nu o cunosc personal, dar ştiu că a supervizat construcţia unui mall de 210.000 mp, care a avut 15 macarale şi unde au lucrat aproape 4.000 de muncitori.

Bucureştiul are neapărat nevoie de oameni de infrastructură, de construcţii, pentru că mai are puţin şi se sufocă. Capitala are nevoie de viitor, de proiecte reale, de metrou, de pasaje, de drumuri, de clădiri noi, de renovări, de parcuri logistice, de cartiere noi, de zone de entertainment, nu de un trecut, care trebuie lăsat în cărţile de istorie şi mai puţin adus în prezent.

Am dat un simplu exemplu cu Simina Stoicea, pentru că mai sunt alţi 50 ca ea, care sunt din noua generaţie şi care au un istoric în spate de project management al unor proiecte mari de construcţii.

Capitala României are nevoie de oameni noi, în care să se identifice noua generaţie, să vorbească acelaşi limbaj al infrastructurii, al administraţiei sau al entertainmentului.

Bucureştiul are o şansă istorică de a depăşi trei milioane de locuitori şi să ajungă unul dintre cele mai puternice oraşe ale Europei. Proiecte sunt, bani sunt, resurse umane există, speranţă există, dar totul este ţinut în loc de actualii politicieni. Ca de altfel, toată România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO