Opinii

Prea săraci pentru a vrea să fim bogaţi?

Prea săraci pentru a vrea să fim bogaţi?

Autor: Victor ROTARIU

17.09.2015, 13:21 964
Este greu de ales între relaxare fiscală, salarii mai mari la stat şi cheltuielile aferente unui an electoral. Însă faptul că politicienii, aleşii, reprezentanţii noştri, continuă să menţină sărăcia, să saboteze o creştere sănătoasă şi servicii publice măcar mediocre, se datorează şi lipsei presiunii din partea societăţii civile, a faptului că în ciuda felului în care au ţinut frâiele României până acum sunt aleşi, la fiecare patru ani, să ne reprezinte şi să decidă pentru noi.
 
Anul trecut bugetul naţional al românilor a fost de 48,6 miliarde de euro. Asta este suma pe care politicienii şi administraţiile centrale şi locale a avut-o la dispoziţie pentru a asigura bunul mers al ţării, bunul trai al cetăţenilor, dezvoltarea unui stat sărac. Plus un bonus de 2,8 miliarde de euro, deficit bugetar, pe care statul, în numele cetăţenilor săi, l-a împrumutat şi pe care îl va plăti înapoi băncilor, cu dobânzile aferente.
 
Aceşti bani sunt ai statului, deci ai tuturor, nu ai politicienilor, nu ai şefilor din administraţia publică, nu ai directorilor de companii de stat. Nu sunt ai lui Ponta, Teodorovici, Iohannis, ai serviciilor secrete, ai primarilor, ai consilierilor locali. Ei trebuie doar să îi administreze, fiecare după cât prevede legea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO