Opinii

Propunerea ministrului de finanţe Vâlcov referitoare la creditele în franci este o non-soluţie

Propunerea ministrului de finanţe Vâlcov referitoare la...

Autor: Andreea Paul

17.01.2015, 12:10 406

Extinderea unei legi dovedita inutila este o decizie tot inutila. Propunerea ministrului de finante Valcov referitoare la creditele in franci este o NON-SOLUTIE, la fel cum ordonanta de urgenta a electoratei Voinea s-a dovedit o NON-URGENTA.

Argumente:
1. De la adoptarea acestei ordonante in anul 2014 nimeni nu a apelat la prevederile ei. Asadar, electorata nu a fost buna in vremuri linistite. Cum sa fie buna in vremuri exceptionale?

2. Cati creditati in franci au veniturile brute sub 2200 lei pe luna si vor restructurarea creditului cu 'avantajul' unor deduceri fiscale peste doi ani? A plati o rata mai mica pe luna inseamna de fapt a plati un timp mai indelungat. Pe termen lung, cel indatorat nu are niciun avantajat, doar 'avantajul de a ramane mai mult timp dependent de banca'.

Am convingerea ca putem gasi mecanismul corect de interventie in audierile parlamentare, la care chem atat reprezentantii BNR, ANPC, cat si pe ministrul de finante ca reprezentant al Guvernului, respectand cetatenii, criteriile europene si sistemul bancar sanatos. 

Andreea PAUL

Prim-Vicepresedinte al PNL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO