Opinii

România are de astăzi un nou prim-ministru

Opinie Iulian Anghel: România are un nou premier

Autor: Iulian Anghel

25.05.2011, 12:34 5325

Începând de astăzi, 25 mai, România are un nou premier. Ajuns la45 de ani, premierul Emil Boc şi-a adus aminte de rigoarea funcţiepe care o are. Ţanţoş ca un cocoş, premierul a refuzat, în douăepisoade succesive, să răspundă întrebărilor presei referitoare lastarea economiei: "Trebuie să vă obişnuiţi cu un alt fel deprim-ministru care nu mai dă declaraţii în orice loc, în oricemoment, despre orice şi oricum. Aşa că v-aş ruga să înţelegeţi căasta este rigoarea funcţiei pe care o am".

În aceeaşi vreme, premierul a continuat şi astăzi să numereprecum Pristanda steagurile, contractele de muncă care i-au ajuns,la 25 mai a.c., la 250.000, de la 200.000 mai zilele trecute. Caresunt companiile care au făcut noi angajări, a fost întrebarea pecare a pus-o ZF săptămâna trecută atât Guvernului cât şiinspectoratelor de muncă. Nimeni nu a dat un răspuns, dar premierulo ţine pe a lui: am depăşit numărul contractelor de muncă pe carele aveam în 2008! Ceea ce vrea să spună că premierul vorbeşte, darîncepând de astăzi doar despre ce vrea el, nu despre ce voralţii.

Începând cu februarie trecut, partidul de guvernământ şipreşedintele Băsescu o ţin una şi bună cu schimbarea imaginiiGuvernului care să readucă încrederea populaţiei în actulguvernamental, acum când economia dă semne să iasă din amorţire.Dincolo de ce se cârcoteşte pe la colţuri şi de ce spune opoziţia,nimeni nu i-a sugerat mai direct lui Emil Boc să plece de laPalatul Victoria în afara preşedintelui Traian Băsescu şi nimeni nua evocat cu ceva şanse o remaniere guvernamentală în afarapartidului pe care dl. Boc îl conduce.

Premierul îngroapă astăzi subiectul şi pare că spune: schimbareas-a produs; începând de astăzi sunt un om nou; mi-am adus aminte derigoare funcţiei şi de responsabilităţile mele; sunt de azi, 25mai, un nou om, deci un nou premier.

"Sunt nou domnule!" A bon entendeur, salut!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO